Därför riskerar Siw Malmkvist att stoppas från Så mycket bättre

Siw malmkvist
Så mycket bättre 2021 – här är alla artister
1:27

Efter reklamen: Så mycket bättre 2021 – här är alla artister

(1:27)

Slå på ljud

Förra året blev Siw Malmkvist stoppad från att delta som planerat i TV4:s tävlingsprogram Let's Dance, ett program hon mer än gärna ville vara med i. Men så kom pandemin och kanalen beslutade att hon inte fick vara med eftersom de var rädda om hennes hälsa.

– TV4 följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har haft en bra dialog med Siw om hennes medverkan och vi har landat i att hon nu istället är varmt välkommen till nästa säsong, förklarade Fia Fång exekutiv producent för Let’s dance till Aftonbladet när beskedet kom ut.

Siw Malmkvist hoppas på revansch

Men nyligen kom beskedet att artisten Siw Malmkvist ska få chansen igen – denna gång i ett annat TV4-program. Nämligen musikprogrammet Så mycket bättre, och Siw Malmkvist är mer än taggad.

– Det känns faktiskt riktig roligt, det måste jag säga, berättar hon nu för Expressen samtidigt som hon förklarar att hon är rädd för att det ska bli en repris av förra årets ödesbesked när hon stoppades från Let's Dance.

Siw Malmkvist om rädslan för att stoppas igen

Siw Malmkvist berättar att hon är rädd för att hennes medverkan i programmet ska stoppas på grund av hennes ålder om 84 år.

– Men man är rädd för att de ska säga att ”nej du får inte vara med för du är för gammal”. Men då blir jag tokig alltså. För det var ju så med Let's dance, att jag ju inte fick vara med på grund av pandemin, fortsätter hon och lugnar samtidigt sina fans med orden:

– Men nu har jag både antikroppar och har fått två sprutor så det finns ingenting som hindrar.

Siw Malmkvist: Jag har inte sjungit på ett år

I programmet Så mycket bättre kommer vi bland annat få se artister som Melissa Horn, Peter Jöback, Casper Janebrin, Daniel Adams-Ray, Harpo, Marie Nilsson Lind och Moonica Mac med flera. Och för Siw Malmkvist väntar nu uppvärmning av stämbanden och repetioner av låtarna hon ska tolka i programmet. Men det var ju ett tag sedan hon stod på scen!

– Jag har inte sjungit på mer än ett år. Vi var med på Melodifestivalen, jag och Ann-Louise Hansson och Towa Carson gjorde ett nummer där i pausen. Det var sista gången. Och det var i mars förra året. Sen dess har jag inte tagit en ton.

Foto: TT

Utvald läsning