QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Detta är cloud bread alla pratar om – så lagar du egna molnbröd

20 maj, 2021 
cloud bread eller molnbröd
Har du testat att baka egna molnbröd än? Cloud bread kan vara en av de sötaste Tiktok-trenderna just nu. Så här gör du dem själv enligt ett superenkelt recept.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Här är nya deltagarna i Hela kändis-Sverige bakarBrand logo
Här är nya deltagarna i Hela kändis-Sverige bakar

Om du har sett de här drömlika molnbröden (cloud bread) på Tiktok så vet du att de ser ut som en blandning mellan sockervadd och marshmallows, eller mjuk maräng, och att man blir nästan minst lika sugen på att gosa med dem som att äta dem.

Bröden är superenkla att göra och vill man variera sig så kan man färga dem med karamellfärg i olika kulörer. Annars är vita kanske allra mest moln-lika, om det är den stilen man vill åt.

Allt man behöver för att göra cloud bread är ägg, socker och maizenamjöl. Och eventuell hushållsfärg om man vill färga dem. Och så en ugn att baka dem i förstås.

Annons

Så här kan cloud bread se ut:

Recept: Så här gör du cloud bread

cloud bread

Du behöver:

  • 3 äggvitor
  • 2,5 msk strösocker
  • 1 msk maizenamjöl
  • Hushållsfärg om du vill

Gör så här: Om du vill göra två stycken så dela smeten i två och gör två rundlar med cirka 15 centimeter i diameter. Lägg på bakplåtspapper på en plåt och forma bröden med en slickepott. Tänk att de ska bli som fluffiga pannkakor. Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i 30–40 minuter.

Annons

Gör du en stor, mer uppbyggd så får du anpassa tiden och behöver förmodligen ha i den längre. Då ser det mer ut som i Instagram-filmen här nedan.

Så här kan cloud bread också se ut

Om man väljer att färga en del av smeten lila, och göra den marmorerad, så kan man få molnbröd som ser ut så här:

Molnbröd är oftast ganska platta

Väljer man att färga smeten med lite röd karamell, så det blir rosa molnbröd, så kan det se ut så här. Det här är en av de vanligaste varianterna man ser, men det är också vanligt att använda blå hushållsfärg som bröden blir ljusblå när de är klara.

Foto: Instagram &S TT

Annons