QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Allt om Sanna Nielsen: familjen, karriären, skolgången

29 jun, 2021 
Sanna Nielsen med gravidmage
Allsång på skansen programledaren har tidigare gått ut med att hon väntar barn. Men hur ser hennes familj ut i övrigt? Här är allt vi vet om Sanna Nielsen bakgrund.
Annons
Sanna Nielsen – 5 fakta om kändisenBrand logo
Sanna Nielsen – 5 fakta om kändisen

Artisten och programledaren Sanna Nielsen, 36, har mycket på sin lyra just nu. Hon väntar barn, leder Allsång på skansen igen, medverkar i Sommar med Ernst samt preppar för fullt för en ny turné av julshowen Min Sanna jul.

Här är allt vi vet om den folkkära och härliga sångfågeln.

Partnern och blivande pappan Joakim Ramsell

Barnet Sanna väntar är hennes första och det är ihop med före detta scenkollegan Joakim Ramsell, 48. De har varit tillsammans i hela 13 år och har bott ihop flera av dessa. I ett program av Malou efter 10 förra året uttryckte hon sig så här om sin kärlek:

– Det är så fantastiskt för efter tolv år med Jocke, jag tycker att jag känner honom ganska bra och han känner mig väldigt bra, men det finns fortfarande saker som jag blir så här inför: ”Jaha, är du så?”. Och det tycker jag är så skönt, det finns alltid nya grejer att lära känna hos varandra, rapporterade då Expressen.

Annons

Joakim själv verkar förhållandevis privat och har inte sociala medier själv. Däremot finns ett flertal inlägg på dem två ihop att skåda på både Sannas egna sociala medier (instagram: sannanielsenofficial), samt agenturen LiKe Music Sweden AB:s kanaler (instagram: ilikemusicab)

Joakim Ramsell och Sanna Nielsen uppträder på scen
Joakim Ramsell och Sanna Nielsen på 2019 års föreställning av Mitt Sanna jag. Foto: Karin Törnblom/TT

Sanna Nielsen gravid

Det var på mors dag tidigare i år som Sanna gick ut med att hon var gravid med sitt första barn. Så här skrev hon i ett inlägg på Instagram:

"Kan inte riktigt förstå att det här är på riktigt än...Så många fina äventyr jag har fått uppleva och har framför mig, men det absolut största och finaste äventyret är att jag kommer få bli mamma till vårt lilla mirakel <3 Vill säga stort grattis till alla mammor på mors dag och ett extra grattis till min egen mamma som gett mig livet och så mycket kärlek<3 "

Annons

Det här är Sanna Nielsens familj

Mamma: Ing-Mari Nielsen, 73år

Pappa: Christer Nielsen, 70 år

Bror: Thimmy Nielsen, 34 år

Gudbarn: Brodern Thimmys son

Ingen i Sanna Nielsens familj ägnar sig särskilt åt musik. Innan pension jobbade pappa Christer på Volvo och mamma Ing-Marie inom vården. Man vet att hennes bror har en son som Sanna är mycket fäst vid, men inte så mycket mer.

Sanna bröt ihop när föräldrarna skiljdes

År 2014 sommarpratade Sanna Nielsen i Sommaren med P1, då hon berättade om hur svårt hon tog sina föräldrars skilsmässa som inträffat tre år tidigare.

– Har aldrig gråtit så mycket i hela mitt liv, rapporterar Expressen att Sanna säger i inledningen av radioprogrammet.

Det hela ska ha väckt mycket frågor och känslor hos henne.

– De hade levt tillsammans i 20 år. Varför gå skilda vägar nu? Mitt liv kändes som en fet lögn. Att de varit olyckliga i hela vårt familjeliv. Att det var mitt fel.

Annons

Mer om Sanna Nielsen – längd, hemstad, karriär

Fullständigt namn: Sanna Viktoria Nielsen

Född: 1984

Längd: 1.80cm

Kommer från: Edenryd, Bromölla

Bor nu: Villa i Tyresö

Karriär:

  • Hon har tävlat i Melodifestivalen sju gånger, 2014 vann hon med låten Undo.
  • Hon var länge den yngsta svenska sångare att nå första plats på topplistan med sin låt To a bird eller Till en fågel.
  • Hon har släppt musikalbum sen 1996, det vill säga sen hon var 12 år när hon släppte sin första skiva, och har sen dess släppt 11 album till.
  • Hon har varit programledare på Allsång på skansen sen 2016.
  • 2018 och 2019 vann hon utmärkelsen Kristallen för årets kvinnliga programledare.
Sanna Neilsen med sångaren Rosanna Jönis 2001
En ung Sanna Nielsen år 2001, ihop med artisten Rosanna Jönis, där båda två för första gången fick ställa upp i Melodifestivalen. Foto: TT/Markus Marcetic.

Sannas tuffa skolår

Sanna har tidigare öppnat upp sig om att haft en tuff skolgång, då hon som barnstjärna vart retad för hennes framgångar. I sommarpratet hon höll 2014 berättade hon också om en situation där man hade ritat en karikatyr av henne med ett hakkors.

– En person ser mig i ögon och säger något i stil med: ”Du ska inte tro att du är nåt. Vi tycker du är skit, bara så att du vet”, berättar Sanna i programmet och fortsätter sedan:

– Jag ville klä ut mig till någon annan. De åren kändes onödigt ont. Jag tvivlade på att fortsätta med musiken.

Annons