13 smarta saker för hemmet – som kommer att förändra ditt liv!

1. Hållare till hushållspapper: Rullen rullar inte iväg

Hur många gånger har man inte stått med blöta händer och försökt slita loss en bit hushållspapper men hållaren och rullen har haft andra planer? Än slank han hit, än slank han dit, och än slank hushållsrullen ner i diket. Den här smarta varianten fästes på valfri yta med en sugklocka och vips – nu slipper du jaga hushållspappret genom hela köket.

Klicka här för att komma till en återförsäljare.

2. Förvaringslådor med datum: Dina egna bäst före-datum

Vågar du verkligen äta det där..? Det har ju hänt att man frenetiskt har kliat sig i hårbotten i jakten på att identifiera den där märkliga matlådan som precis tagits ur frysen (kan det vara korv stroganoff?). Nu slipper man markera datum med tejpbitar som ändå bara lossnar.

Klicka här för att komma till en återförsäljare.

3. Spårningstaggen Tile: Håll koll på dina värdesaker

Jaha, var är mina nycklar nu då? Följ bara pipet så ska du nog lyckas hitta dem! Den här lilla prylen fäster du på dina värdesaker och helt plötsligt är det i stort sett omöjligt att bli av med dem på riktigt. Tills batteriet tar slut, eller du tappar dem någonstans som inte är hemma. Men ja, att slippa rota runt efter nycklarna i hela huset hade suttit fint!

Klicka här för att komma till en återförsäljare.

4. Automatisk tvålpump: Rena rama barnleken att tvaga nävarna

Det är inte direkt något nytt påfund, men ack så smidigt. De automatiska tvålpumparna har nu dessutom funnits så länge att de inte längre ser ut att vara stulna från en offentlig toalett. Snabbt, enkelt och miljövänligt (ur synpunkten att man utnyttjar en lagom mängd tvål).

Klicka här för att komma till en återförsäljare.

5. Burk med roterande blad: Inte den skarpaste kniven i lådan

Tänk om du slapp hacka lök någonsin igen, hade inte det varit väldigt skönt? Kvarta bara löken och släng ner i den här lilla burken – sen får man leka en lek som bland ungdomarna (inte) kallas ”gammal gräsklippare”. Man drar helt enkelt i ett snöre som gör att knivbladen i burken hackar löken åt dig.


6. Burköppnarassistent: Öppna burklock utan ansträngning

Den här lilla mojängen släpper in luft i burken så att vakuumet inne i burken försvinner och locket blir mycket lättare att få av. Så nu slipper du brottas med gurkburkar!

Klicka här för att komma till en återförsäljare.

7. Silikonkavel: Något att fastna för – när inte degen gör det

Det har ju hänt mer än en gång att man stått och kavlat degen, i runda slängar, 300 gånger för att den alltid fastnar och vägrar bli så där härligt platt, tunn och fin som den är i receptet eller på tv. Knepet kan mycket väl vara att de använt en silikonkavel och att du står där med ditt gamla dito i trä.

Fynda i vår shop här!

8. Nicer dicer magic cube: En sylvass kamrat i köket

En typisk tv-shopspryl som trots allt har fått en hel del goda vitsord. Man öppnar locket, lägger valfri grönsak på ”knivgallret” och använder locket som någon form av slägga som bankar ner grönsaken – och ut kommer perfekta kuber/halvmånar/bitar. Den går dessutom att använda som mandolin.

Klicka här för att komma till en återförsäljare.

9. Knäbricka: Slipp balansera allt i knät

Den ena änden är en mjuk kudde – den andra en stenhård träbricka. På dagarna står den undanställd på något smart ställe, men på kvällarna kommer den fram och räddar dina lår från datorskav, undsätter din soffa från balansrelaterade fläckar och befriar din rygg från obekväma korsordsställningar.

Klicka här för att komma till en återförsäljare.

10. Självbevattning: Slipp ha grannarna hemma när du är borta

Man kommer hem solbränd och fin från semestern och tänker att livet är på topp. Sen öppnar man dörren och noterar att din vänliga granne som lovade att vattna alla dina elefantöron har övergett sin post (trots att hen bedyrade att: ”Jag älskar växter och hjälper dig så gärna så!”). Med en liten plastmanick och en pet-flaska så klarar sig växterna i upp till 30 dagar, enligt tillverkaren.

Klicka här för att komma till en återförsäljare.

11. Smörlåda med delare: Hur många gram var det nu igen?

De flesta tillverkare har ju faktiskt redan mått på förpackningen, men att lyckas skära längs dessa kräver ju en stadig hand som inte är av denna värld. Därför kan en liten låda göra skillnad när du ska ha ner 125g smör i något smarrigt bakverk.

Klicka här för att komma till en återförsäljare.

12. Smart skalare: Slipp riskera fingrarna för en potatis

Kan man bara rädda ett finger känns det som att den här prylen har förtjänat sin plats på listan. Du trär den helt enkelt på ditt finger och sen är det bara att skala för glatta livet.

Klicka här för att komma till en återförsäljare.

13. Bärkasse: Plastpåsens baneman

Nu när alla butiker tar betalt för plastpåsar kan det vara ett bra knep att alltid ha en egen påse i din väska. Nackdelen med att kånka runt på påsar är ju att de tar plats när de inte används. Den här lilla rackaren går dock att vika ihop så att den inte tar så stor plats. Smart och miljövänligt!

Klicka här för att komma till en återförsäljare.

Bild: IBL

Inspiration: Goodhousekeeping.com

Artikeln publicerades först på Allers.

Utvald läsning