QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

11 peppande citat som får dig att omfamna din ålder

22 nov, 2021 
Kate Winslet, Celine Dion, Halle Berry
Åldrande är naturligt och det händer oss alla. Men tycker du att det är jobbigt med födelsedagar? Här är 11 peppiga citat från kändisar som omfamnar sitt åldrande!
Annons
5 myter om åldrandeBrand logo
5 myter om åldrande

Åldrandet är något som händer oss alla, oavsett om du är en kändis i USA eller någon annan. Men tiden ger oss inte bara rynkigare hud och gråa hårstrån utan vi blir även klokare och mer självsäkra.

Det finns flera fördelar med att åldras. Bland annat blir hjärnan starkare med åldern, exempelvis får vi ett större ordförråd i takt med att vi blir äldre. I 50-årsåldern är vi också bäst rustade för att lösa komplexa problemställningar och fram tills att vi är i 70-årsåldern kan vi använda oss av fler och fler kunskaper när vi gör det.

Amerikanska kändisar berättar

Varje ålder har sin charm och det finns mycket att se fram emot. Här berättar amerikanska kändisar om hur de omfamnar sitt åldrande, allt ifrån Reese Witherspoon till Oprah Winfrey.

Annons

11 peppande citat om åldrande från kändisar

1. Drew Barrymore: "Gravitation och rynkor är bra för mig. De är ett litet pris att betala för visheten i mitt huvud och i mitt hjärta."

2. Halle Berry "Åldrande är naturligt, och det kommer att hända oss alla... Jag vill alltid se ut som mig själv, även om det är en äldre version av mig själv."

3. Gwyneth Paltrow "Ju äldre jag blir desto mer lär jag känna mig själv, och blir mindre dömande mot mig själv, och mina värderingar blir tydligare för mig."

4. Cameron Diaz "Min övertygelse är att det är ett privilegium att bli äldre - alla blir inte det."

Annons

5. Oprah Winfrey ”Varje år lär du dig något värdefullt. Varje år kommer du närmre att uttrycka ditt hela jag.”

6. Dolly Parton "Jag kommer aldrig att gå i pension om jag inte måste. Så länge jag kan gå upp på morgonen, ta på mig smink och mina höga klackar, och även om jag inte kan ha höga klackar, kommer jag att göra som Mae West. Jag ska sitta i en rullstol med mina höga klackar på."

7. Jennifer Aniston "Jag tycker att våra kroppar är vackra, och jag tycker att det är viktigt att glädjas och vara bekväm i den- oavsett vilken ålder du har. Det borde inte finnas någon form av skam eller obehag runt det."

Annons

8. Kate Winslet "Jag tycker det är märkligt att en del inte tycker att kvinnor blir vackrare när de blir äldre. Självförtroende kommer med åldern, och att se vacker ut kommer från det självförtroendet."

9. Heidi Klum "Jag tycker inte åldrande gör att du ser bättre eller sämre ut, det är bara någonting annat. Du förändras och det är okej."

10. Reese Witherspoon "Det är fantastiskt att bli äldre. Du är den du är och du säger vad du menar."

11. Celine Dion "Det finns inget sådant som heter åldrande, utan mognad och kunskap. Det är vackert och det kallar jag skönhet."

Foto: TT

Källa: prevention.com

Annons