102-åringen hittade kärleken på ålderdomshemmet – i 100-åring

Phyllis och John på ålderdomshemmet

Att hitta kärleken kan vara svårt i vilken ålder som helst, men att hitta rätt när man passerat 100 år är det inte många som lyckas med. Men 2018 hittade 100-åriga krigsveteranen John Cook kärleken i två år äldre Phyllis, när de bodde på samma ålderdomshem.

Paret dejtade i ungefär ett år innan de bestämde sig för att slå på stora trumman och gifta sig sommaren 2019. Det var efter bröllopet som paret, bosatta i delstaten Ohio, uppmärksammades av amerikanska medier.

5 oväntade tecken på att du har hittat din soulmate
1:24

Efter reklamen: 5 oväntade tecken på att du har hittat din soulmate

(1:24)

Slå på ljud

– För att vara ärlig, vi blev kära i varandra. Jag vet att du tänker att det är lite långsökt för personer i vår ålder, men vi blev kära i varandra, berättade Phyllis Cook för ABC7 News.

Blev kära på ålderdomshemmet

Både John och Phyllis har varit gifta två gånger tidigare, och förlorat sin partnerns. Därför var lyckan stor när de fann varandra på ålderdomshemmet i Sylvania, Ohio.

Kvinnorna har varit bästa vänner i 78 år – bor på samma ålderdomshem

– Vi passar bara ihop på många sätt, och upptäckte att vi trivs i varandras sällskap, berättar John för tv-kanalen.

Paret berättade hur de tycker om att umgås på ålderdomshemmet, och gärna äter mat ihop eller sitter i solen – men att de samtidigt värnar om sin egentid och vill vara ifrån varandra också.

– Vi har behållit båda våra lägenheter. Han bor en trappa upp och jag en trappa ner, sa Phyllis.

Utvald läsning