Kvinnorna har varit bästa vänner i 78 år – bor på samma ålderdomshem

Kathleen Saville och Olive Woodward
12 tecken på att du funnit riktig vänskap
1:26

Efter reklamen: 12 tecken på att du funnit riktig vänskap

(1:26)

Slå på ljud

91-åriga bästisarna Kathleen Saville och Olive Woodward har känt varandra sedan de var elva år gamla, och har varit oskiljaktiga ända sedan dess.

Olive och Kathleen har aldrig bott längre ifrån varandra än tio minuter – de bodde i samma kvarter, gick på samma skola och gifte sig båda med gruvarbetare. Nu när de är över 90 år vill de inte ändra på det i livet, och har bestämt sig för att hålla ihop sin sista tid i livet också.

Därför bor de nu på samma ålderdomshem också. När Kathleen först flyttade in på ålderdomshemmet i Noyttinghamshire så var Olive inte sen med att flytta efter,

– Om jag är ledsen eller i trubbel så behöver jag bara gå till Kathleen så slutar det alltid med att vi skrattar, säger Olive 2019 till BBC.

Vännerna umgås varje dag på ålderdomshemmet

De två träffas varje dag och har roligt tillsammans. Att de skulle hamna på ålderdomshem tillsammans är inte förvånande – redan som barn visste de att de skulle vara vänner livet ut.

– Vi visste att vi alltid skulle vara bästa vänner när vi träffades. Hon betyder mycket för mig, säger Kathleen, som menar att de två aldrig bråkar.

Kathleen menar också att de kommer vara vänner även i livet efter detta.

– Om Olive dör först så kommer hon tillbaka och hämtar mig. Vi kommer vara bästa vänner i himlen, säger hon.

Vännerna har fått smeknamnet ”dynamiska duon” av personalen.

– Du slutar aldrig prata och fnissa, säga ålderdomshemmets chef Sally Tebbett.

Utvald läsning