QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

10 lifehacks som du inte kan leva utan

19 maj, 2021 
Vänster: Isglass. Mitten: Armband. Höger: Jordgubbe med sugrör.
Tappade och plötsligt spårlöst försvunna örhängespluppar, svårtända värmeljus och illaluktande träningsskor – Ja vi alla har väl vardagsproblem som stör tillvaron? MåBra har samlat de bästa hacksen för att göra ditt liv lite enklare.
Annons
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunnaBrand logo
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna

Lifehacks är lösningar på stora eller små problem som på något sätt underlättar tillvaron. Ofta känns hacksen både revolutionerande och självklara på samma gång. Vilka är dina bästa lifehack? Här är våra.

Problem: Svåröppnade förpackningar

Du vet de där hårda plastförpackningarna som omger vissa varor? Förpackningarna som är nästintill inbrottssäkra och gör en galen. Nu finns det en lösning på problemet – så att du slipper bli så arg att du vill kasta förpackningen i golvet. Använd en gammal hederlig konservöppnare, hux flux är problemet löst.

Problem: Att snoppa jordgubbar

Nu är sommaren snart här och finns det något mer somrigt eller godare än jordgubbar? Jordgubbar med mjölk, jordgubbar med glass, jordgubbar med grädde – det finns många varianter. Att rensa jordgubbar är ju dock inte alltid det lättaste, antingen blir du kladdig när du snoppar jordgubbarna med händerna eller skär du bort en del av gubben. Lösningen på problemet stavas sugrör. Ta ett sugrör och tryck genom undersidan på jordgubben, vips har du snoppat jordgubben utan varken kladd eller svinn.

Jordgubbe och sugrör.

Problem: Spårlöst försvunnen örhängesplupp

Många som bär örhängen har nog varit med om att man tappar örhängespluppen på golvet och vips är den spårlöst försvunnen. För att snabbt hitta pluppen kan du sätta en nylonstrumpa på dammsugarmunstycket, sätta fast strumpan med en gummisnodd och sedan dammsuga i området du tappade pluppen. Voila så har pluppen fastnat på strumpan.

Annons

Problem: Brist på högtalare

Vi är nog många som drömmer om picknick i solen med något smaskigt att äta, något svalkande att dricka och självklart med bra musik på hög volym. Har du ingen portabel högtalare? Inga problem. Gör ett snitt i en toarulle och stick ner mobilen, alternativt lägg mobilen i ett tomt glas, så har du en alldeles utmärkt dyi-högtalare.

Problem: Sätta på armband när man är själv

Att sätta på armband när man är själv är inte det lättaste. Speciellt inte de där armbanden med små pilliga lås. Lösningen? Sätt en tejpbit på ena änden av armbandet. På så sätt behöver du inte både fokusera på att hålla fast och knäppa armbandet samtidigt, utan kan lägga din fulla koncentration på knäppningen.

Problem: Svår att hitta rätt nyckel

Har du också många men snarlika nycklar? Du är inte ensam. För att slippa stå och leta efter rätt nyckel varje gång du ska öppna en dörr så måla de viktiga nycklarna med olika nagellacksfärger. På så vis blir de lätta att känna igen.

Annons

Problem: Skrynkliga kläder

Skrynkliga kläder är inte speciellt klädsamt men man har inte alltid varken tid eller energi för att stryka. Tack och lov finns det ett knep som gör dina kläder oskrynkliga med minimal ansträngning. Lägg i några isbitar eller en blöt tvättlapp i torktumlaren tillsammans med dina skrynkliga kläder. När isen smälter och vattnet blir till ånga kommer skrynklorna att försvinna. Knepet funkar bäst på tunna kläder.

Problem: Pinnglass som kladdar

Nu börjar det äntligen bli varmt ute och vad är då bättre än att svalka sig med än en iskall glass? Det finns dock få saker som är så störande som glass som smälter över händerna och gör en kladdig. Testa att sticka hål i mitten på en muffinsform och sätt den runt pinnen, då kommer all smält glass samlas i formen. Genialiskt om vi får säga det själva.

Isglass med muffinsformer under.

Problem: Svårtända ljus

Finns det något som skapar mer mysstämning än värmeljus? Ett problem som ofta uppstår är dessvärre när man ska tända ett större ljus och bara har korta tändstickor eller en liten tändare. Det finns dock en utmärkt lösning: Tänd eld på ett spagettistrå och använd det för att tända ljuset.

Problem: Illaluktande skor

Luktar dina skor illa? Inga problem. Lägg i några torra tepåsar i skorna och låt de ligga i över natten så att den dåliga lukten absorberas och försvinner.

Källa: Instagram, Youtube, Expressen

Annons