ANNONSSAMARBETE MED PAULÚNS

Älskade havregrynsgröt – nyttigt och gott! Här är 3 recept att testa

18 mar, 2024 
Sofia Carlberg
En klassiker som aldrig går ur tiden är vår älskade gröt! Nyttig havre som går att kombinera i oändlighet. Vi bjuder på tre smakrika recept som ger det där lilla extra till frukost.

Om du är en sån som inte lämnar hemmet förrän du ätit en god och helst hälsosam frukost är du långt ifrån ensam. Många ser frukosten som en bra start på dagen och vill gärna göra medvetna och hälsosamma val vid frukostbordet. Men valet startar såklart redan i butiken och vad vi väljer att lägga ner i varukorgen. Att äta regelbundet är viktigt om man vill upprätthålla en hälsosam livsstil.

Om du gillar gröt, är det lätt att göra ett hälsosamt val till frukost. Havre är en fantastisk råvara som hjälper till att hålla våra magar i balans samtidigt som den sänker kolesterolhalten i blodet och gör så att vi slipper blodsockerdippar. Om du vill få i dig både fiber och protein på morgonen så är en gröt eller en smoothie gjord på havregryn en perfekt start på dagen. Om du dessutom lägger till frön eller nötter håller du dig mätt ännu längre!

Gröt – ett nyttigt och mättande mål


En fiberrik frukost håller dig alltså mätt längre, vilket ju oftast är det vi vill uppnå så vi inte ägnar oss åt onödigt småätande mellan målen. Men många har svårt att få i sig tillräckligt med fiber.

Som vuxen bör du äta runt 25–35 gram fiber varje dag, men enligt en undersökning som Livsmedelsverket gjort får vuxna i snitt endast i sig 20 gram per dag. Så varför inte starta dagen med ett fiberrikt mål? En fiberrik kost kan i förlängningen minska risken för olika tarmsjukdomar, hjärt- och kärlsjukdomar samt ge dig en gladare mage på sikt.

Nyheter! Paulúns Havregröt Äpple, Mandel & Chia och Hasselnöt & Dadel

I början av 2024 lanserade Paulúns två nya produkter i påse: Havregröt Äpple, Mandel & Chia samt Hasselnöt & Dadel. Paulúns Havregröt är en krämig gröt som är komplett, smaksatt och färdig på endast 3 minuter. Den är lika god som varm gröt och som overnight oats. Produkterna är helt utan tillsatt socker, sötningsmedel eller tillsatser.

Paulúns Havregröt Äpple, Mandel & Chia

Paulúns Havregröt Hasselnöt & Dadel

3 goda recept med Paulúns havregröt!

Overnight Oats med chia och äppleBrand logo
Overnight Oats med chia och äpple
BlåbärsgrötBrand logo
Blåbärsgröt
Overnight Oats med chokladBrand logo
Overnight Oats med choklad

Recept:


Enkel overnight oats med chiafrön
Blåbärsgröt med skummad kardemummamjölk
Overnight oats med choklad & jordnötssmörLäs mer om Havregröt