Annons

Annons

Aldrig mer urinläckage!

4 av 10 besväras av urinläckage när de skrattar, tränar eller nyser, det visar en undersökning från Tena. Att inte kunna hålla tätt är ett tabubelagt problem som det borde pratas mer öppet om! Nu behöver du inte lida i det tysta – läs mer om hur ska du göra för att vara torr även när du skrattar!  

Annons

Skratta istället för att skämmas!

 

En av tre kvinnor mellan 20 och 74 år drabbas någon gång i livet av inkontinens. Undersökningen som Tena gjort visar att 48 procent av kvinnorna som var med var oroliga för att inte hålla tätt när de skrattat och hela 16 procent att de undviker att skratta – för att de är rädda för att läcka.
– För att undvika att läcka vid skratt så gäller det att stärka sin bäckenbottsmuskulatur så att den är stabil och orka hålla emot när det blir ett ökat tryck på blåsa. Genom att knipa regelbundet och göra knipövningar till en del av vardagen går det att förebygga läckage. Det är aldrig försent att börja styrketräna sin bäckenbotten, det gäller bara att vara enveten och motiverad, säger Josefine Gradin, distriktssköterska och uroterapeut.

Sveriges Roligaste Manifestation har ordnat en kampanj för att stödja forskningen om inkontinens. Nu har de dragit i gång en stand up-show som bland annat visas på nätet. För varje visning skänker TENA en krona till kvinnorelaterad forskning vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Manifestationen håller på 8-31 mars.

 

Läs mer inom samma ämne

Sveriges tystaste manifestation – häng på!
MåBra-tips för dig som är 30+
Svårt att hålla tätt? Så slipper du besvären
Så yogar du bort dina rynkor och besvär

 

AV: Sanne Waldner
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…