Penny Parnevik om karriären, småbarnslivet och att vara en ung mamma

Penny Parnevik om karriären, småbarnslivet och att vara en ung mamma

Från att ha varit känd som dotter till Sveriges främsta golfspelare är hon nu småbarnsmamma mitt karriären. För Motherhood berättar Penny Parnevik om småbarnslivet, föräldraskapet och osäkerheten kring att visa sina barn på sociala medier.

00:00

Jag vet inte vad som är rätt eller fel, men det som jag tycker är skönt med föräldrarskap är att dagen jag känner att jag gör någonting fel, då får jag byta bara med mitt mönster.

00:11

Det känns lite som en ganska sexistisk fråga, för det är aldrig när pappan visar upp barnen, det är bara när mamman gör det.

00:34

Och när jag gör det så gör jag helt fel, men min pappa absolut. Vi har haft med oss på golvtänningar, vi har sett oss på tv, lika så väldigt många idrottare.

00:44

Och då är de hyllade som bra pappor, men när jag får jobba med mina barn, får ha med min dotter på jobbet varje dag, spenderar jag all tid med henne, så är jag en dålig mamma.

00:54

Jag kommer testa mig fram och köra på min magkänsla, vad som känns rätt eller fel. Jag vet inte vad som är rätt eller fel, men det som jag tycker är skönt med föräldrarskap är att dagen jag känner att jag gör någonting fel, då får jag byta bara med mitt mönster.

01:16

Och dagen jag känner att jag har gjort fel, så kommer jag be mig ursäkt till mina barn och säga att det där var fel, förlåt att jag gjorde så. Och det gör jag idag också.

01:28

Jag skulle säga att mitt krev med bolla, alltså familjelivet och jobblivet är att jag är lyckliglottad att jag jobbar med att de möts väldigt ofta.

01:38

Mitt jobb handlar ju om mitt liv, så det är väldigt skönt, det är det positiva med att jobba med det jag gör.

01:44

Dock, det betyder också att jag får aldrig stänga av, vilket är en stress i familjelivet, att jag måste svara på en mail om en vinnattning eller måste lägga upp ett samarbete när de ska käka middag eller något sånt där.

01:57

Så det är en pågående stress som jag försöker jobba bort och jag börjar att säga be where your feet are för att försöka påminna mig själv, om jag är här och nu med henne, så ska jag vara här och nu med henne.

02:12

Jag skulle säga att en death night kommer inte rädda din relation, det är mer att jag tror att man måste trivas i vardagen.

02:20

Och det gör vi, jag älskar min vardag tillsammans med Douglas och även när vardagen är superjobbig så skulle jag bara vilja göra det med honom.

02:30

Men små knep är väl, jag tycker att sex är ganska viktigt och jag tycker att man kan försöka, det har alltid varit min mamma och pappas råd.

02:40

Att säga nej du ska inte behöva vara ytlig eller något sånt där, men du ska vilja försöka för din partner, du ska vilja försöka tända på din partner eller känna dig snygg eller vad den är.

02:52

För att när man ger upp det även om det låter så ytligt så är det svårt att hålla kvar resten.

02:59

Så jag tror att vi jobbar på att vara kärleksfulla och flirtiga och att allt det utgår från att den menar väl, även om man inte håller med om allting.

Kommer härnäst