Therese Grankvist från Drömhus lämnade Sverige – det gör hon i dag

Therese Grankvist.
5 stjärnor som var heta på 90-talet
1:18

Efter reklamen: 5 stjärnor som var heta på 90-talet

(1:18)

Slå på ljud

Therese Grankvist föddes 1977 i Småland och växte upp i Nässjö fram till att hon var 13 år och flyttlasset gick till Tullinge utanför Stockholm. Musikkarriären tog fart när hon träffade artisten och producenten Dr Alban som fick med henne i projektet Drömhus som skulle bli hennes stora genombrott.

Från början var det tänkt att Therese Grankvist skulle köra Drömhus med ett par killar, men de planerna ändrades och hon fick jobba själv. Och det blev succé!

Här är kändisarna som medverkat i Småstjärnorna som barn

Tvåa i Melodifestivalen

Efter ett försiktigt genombrott med singlarna Du och jag och I mina drömmar släpptes 1998 covern på Freestyles Vill ha dej från 80-talet. Det efterföljande albumet Drömmar sålde guld i Sverige och gick även bra utomlands.

Therese Grankvist var nära segern i Melodifestivalen 1999.

Therese Grankvist var nära segern i Melodifestivalen 1999.

TT

Året därpå ställde Drömhus upp i Melodifestivalen med låten Stjärna på himmelen. Den slutade på andraplats, efter Charlotte Perrellis (då Nilsson) blivande klassiker Tusen och en natt. Samma år släpptes albumet Längtan, med singlar som Varje steg, Hålla dig nära och Du kan ge.

Marie Mandelmanns ultimatum – efter krisen i relationen med Gustav

Flyttade till England

Men sen tackade Therese Grankvist för sig och lämnade Sverige för England och London. Där fortsatte hon karriären under sitt eget namn, och släppte 2002 singlarna Monkey och I need somebody som också finns med på albumet Acapulco.

Therese Grankvist på festivalen Vi som älskar 90-talet.

Therese Grankvist på festivalen Vi som älskar 90-talet.

TT

Efter elva år i London flyttade hon hem till Sverige igen.

– När jag bodde i London var jag yngre och det var ett annat liv. Sen kände jag att jag hade blivit äldre och längtade tillbaka till lite natur och familj. Man värderar lite annorlunda när man blir äldre, jag gjorde i alla fall det, säger Therese Grankvist i en intervju med Expressen från 2018.

Därför flyttade Therese tillbaka till Sverige

Hon flyttade till Nyköping, och berättade för Södermanlands nyheter året efter flytten att det var kärleken Peter som tog henne dit.

– Min syster är gift med en av Peters kompisar och det var så vi träffades. Helt oväntat! Just då var jag verkligen “single in town" och tyckte att mitt liv var toppen. Jag tyckte att vara singel var min grej, men så kom han in i bilden. Så nu är jag sambo i Nyköping i stället, sa hon till tidningen då.

Och i Nyköping bor hon kvar än i dag!

Familjens sista ord till Ingvar Oldsberg: ”Stor sorg och oändlig saknad”

Supergruppen Super Femmes

I slutet av november förra året kom nyheten om att det bildats en supergrupp med 90-talsstjärnor. Den fick namnet Super Femmes och självklart var Drömhus-Therese en av medlemmars. Det är också Mia Schotte och Josefine Willers från Miio, Emilia och Denise Lopez.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Gruppen har tidigare sagt att de skickat in ett bidrag till Melodifestivalen men att det inte kom med den gången. Istället ska de ut på vägarna och spela. Så någon gång i framtiden kommer fansen kunna se Therese Grankvist och resten av 90-talseliten på en av Sveriges stora scener.

Foto. TT

Utvald läsning