The Mamas: "Låten handlar om att förena och lyfta människor"

The Mamas

Nu står det klart att The Mamas står som vinnare i årets upplaga av Melodifestivalen. Gruppen, har varit med i mellon tidigare. Förra året var de fyra medlemmar som då körade bakom John Lundvik när han vann Melodifestivalen 2019. Men i år är uppställningen i stället de tre kvinnorna trion Ashley Haynes, Loulou Lamotte och Dinah Yonas Manna

– Det är det största som hänt mig någonsin, skrattar en rörd Loulou Lamotte under SVTS: Eftersnack. Hon hänvisar givetvis till kvällens skräll, där en glatt överraskad grupp stod som klar vinnare när sista poängen delades ut.

– Det här är ett team work, det är inte bara vårt crew bakom scenen som bidragit till detta det är också alla ni. säger Dinah Yonas Manna och pekar mot kameran och syftar på tv-tittarna.

Ashley Haynes , som är från USA och inte pratar svenska, är märkbart tagen. Hon poängterar det stora i att gruppens budskap kommit fram, att låten handlar om acceptans och att förena människor. Att hudfärg och vem man väljer att älska inte ska spela någon roll och är ett steg bort från rasism, kropps- och kvinnoförakt. Inför sitt första framträdande sa hon också: Vi vet vad den betyder för oss. Men att folk faktiskt förstår och ger kärlek tillbaka, det har varit en fantastisk resa.

The Mamas kommer nu representera Sverige i Rotterdam under Eurovision Song Contest. Första semifinal 12 maj i Rotterdam och den stora finalen hålls 16 maj.

Det må vara den största publik de någonsin mött som väntar, men medlemmarna i The Mamas har en gedigen bakgrund inom show biz och scnenframträdanden. Men vägen dit har inte varit spikrak. De har alla upplevt påtryckningar för att passa in i samhället och inte minst i musikbranschen. Kropps- och kvinnoideal har ständigt påverkat deras resa.

The Mamas: ”Omvärlden försökte förminska oss”

The Mamas är med i melodifestivalen 2020.

Läs hela intervjun med dem här!

 

Bild: TT

Utvald läsning