Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Vår nya bloggare My Martens: "Vill prata öppet om psykisk ohälsa"

17 feb, 2021 
my martens är måbras nya bloggare
Hälsoinspiratören My Martens är ny bloggare hos MåBra! Här berättar hon kort om den stora kraschen, om sin syn på hälsa och om livets stora utmaning – att stressa ner.
Annons
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggareBrand logo
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare

Många känner kanske igen My Martens från tv-programmet Ensam Mamma Söker, där hon var med år 2013. Men visste du att My har varit självförsörjande sedan hon var 13 år och att hon startade sitt första företag när hon var 17?

Hon beskriver sig själv som ständig entreprenör och sedan sex år tillbaka jobbar hon inom tränings- och hälsobranschen. Hon driver bland annat PT-studion My Wellness Studio och coachar även kunder online.

Nu kommer hon även att blogga och inspirera hos oss på MåBra. Vi ställde några snabba frågor för att lära känna My, läs mer på hennes blogg!

Vem kommer vi lära känna via bloggen?

– Den My ni får känna via bloggen är en kvinna och mamma mitt i livet som brinner för att peppa och inspirera andra till att leva ett hälsosamt liv. Jag är transparent, öppen om min vardag i med- och motgång.

För det har varit en del motgångar i Mys liv. Bland annat har hon varit utmattad.

– Jag kraschade in i väggen så illa att stod mellan liv och död. Vägen tillbaka har varit lång. Både ångest och depression har varit en stor del av vardagen, det är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Jag delar med mig av mina ärliga tankar och känslor. Jag vill ta bort skammen och ta bort tabun om att öppet prata om psykisk ohälsa.

Annons

Vad får vi läsa mer om på bloggen?

– Bloggen är en skugga av min vardag där man får följa med på allt jag tar sig an. Jag delar med mig av träningstips, härliga recept och pepp i vardagen!

Vad handlar hälsa, och att må bra, om för dig?

– En helhetsbalans med en stark, sund livsstil. Där man tar sig tid att stanna upp och reflektera, tar hand om sig själv och sin kropp – både fysiskt och mentalt. Min största morot är att jag vill vara en frisk och stark mamma till mitt barn.

Hur tränar du och hur tänker du kring kost?

– Jag tränar regelbunden funktionell styrketräning. Jag jobbar alltid på att utmana mig själv och jag vill ha en mångfunktionell och stark kropp. Jag varvar styrketräning med rörelseträning och lugna promenader. Det är viktigt med återhämtning mellan styrkepassen!

– Jag är helt anti alla former av quick fix-dieter. Jag förespråkar att mat är mat, att kolhydrater inte är farligt, och jag vill att man ska ha en balanserad kost. Att äta nyttigt behöver inte betyda tråkigt och massa förbud.

Annons

Du har haft en del hälsoproblem senaste året?

– Ja det stämmer... det har pågått i ungefär ett år men har kraftigt försämrats de senaste månaderna. Jag har nyligen fått en diagnos som innebär att jag har en kronisk sjukdom och kommer behöva äta medicin livet nu. Denna medicin som jag just nu fasas in på, försämrar produktionen i sköldkörtel, vilket komplicerar saken ännu mer just nu.

– Den diagnos jag har fått bidrog till att jag gick in i väggen för några år sedan. Jag känner mig inte redo att prata om den ännu, men nu är det ännu viktigare för mig med kost, träning och återhämtning – så jag inte går upp mer i vikt (jag gick upp 18 kg under förra året). Jag hoppas på en vändning som ni kan få följa i bloggen!

Hur gör du för att stressa ner?

– Det är min absolut största utmaning i livet. Jag har ett förflutet där jag alltid har varit på flykt. Att stressa ner är något jag behöver jobba på. Det kan vara att öva mindfulness i min trädgård men oftast långa promenader ute i naturen, nära vattnet.

my martens

Vad gör dig riktigt glad?

– I yrkeslivet blir jag otroligt glad och stolt över att se lyckan hos mina klienterna när de når sina mål, vare sig det är vikt, styrka eller att finna en hållbar livsstil.

– Jag är riktigt glad över den livssituation jag lyckats skapa för mig själv, med min sambo och son som har flyttat till mig på heltid. Även mina pälsklingar (hunden Svea och katterna Stina och Sture) gör mig riktigt glad!

Har du något livsmotto du lever efter?

– Ät bra, träna bra, MÅ BRA. Och generellt: Ta ingenting för givet – stanna upp och var tacksam och påminn dig själv om det du faktiskt har. Lev nu!

My Martens

  • Ålder: 33 år.
  • Bor: Steninge Slottsby, i radhus.
  • Familj: Sonen Ludvig 10 år, sambo Jonas 45 år, hunden Svea (Boston terrier) och katterna Stina & Sture (Ragdolls).
  • Gör: Personlig tränare, kostrådgivare, träningsresor, egen träningsstudio (My Wellness Studio STHLM), bloggare/influencer.

HÄR KAN DU LÄSA MY MARTENS BLOGG!

Annons