Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Mästarnas mästare 2021: Här är alla deltagare!

25 aug, 2020 
mastarnas mastare deltagare 2021
Mästarnas mästare 2021 har deltagare som varit elitidrottare i allt ifrån fotboll och hockey till simning, till skidåkning … Här är alla som tävlar!
Annons

Mästarnas mästares trettonde säsong spelades in i Sverige på grund av coronapandemin. De tio deltagarna är indelade i två grupper. I grupp ett tävlar bland annat backhopparen Jan Boklöv och i grupp 2 simmaren Therese Alshammar. Här är alla deltagare i de två grupperna.

deltagare mastarnas mastare 2021
Sanna Tidstrand, Jan Boklöv, Johanna Larsson, Johan Olsson, Linnea Torstenson. Anders Hedberg, Frida Östberg, Bengt Gustafsson, Therese Alshammar, André Myhrer.

Mästarnas mästare 2021: Deltagare i grupp 1

Här är alla deltagare från grupp ett, i bokstavsordning:

Jan Boklöv, backhoppare

1985 blev Jan Boklöv känd för att ha introducerat den så kallade V-stilen i internationella tävlingar, då han hoppade med skidorna formade som ett v och inte med parallella skidor som är klassisk stil. På 1990-talet var han svensk mästare flera gånger.

Anders Hedberg, ishockeyspelare

Anders Hedberg spelade i NHL på 1970- och 1980-talet, där var han aktiv i New York Rangers.

Annons

Johan Olsson, längdskidåkare

Johan Olsson har tävlat på elitnivå sedan 2001 och har tagit två OS-guld i stafett. Han avslutade sin elitkarriär 2017.

Sanna Tidstrand, speedskiåkare

Sanna Tidstrand hade världsrekordet i speedski för damer mellan 2006 och 2016 då hon åkt i hastigheten 242,59 kilometer i timmen.

Frida Östberg, fotbollsspelare

1995 värvades Frida Östberg till Umeå IK som vann Damallsvenskan tre gånger medan hon spelade där i. Hon har också spelat i svenska landslaget många år och varit med i VM och OS. Hon slutade spela 2010.

Mästarnas mästare 2021: Deltagare i grupp 2

Här är alla deltagare från grupp två, i bokstavsordning:

Therese Alshammar, simmare

Simmaren Therese Alshammar är den europeiska simmare som tagit flest internationella mästerskapsmedaljer genom tiderna. Hon har tävlat i ryggsim, frisim och fjärilssim och har tagit OS-silver och VM-guld samt haft världsrekord i 50 meter fjärilsim.

Annons

Bengt Gustafsson, volleybollspelare

Bengt Gustafsson är en före detta volleybollspelare som har spelat 233 landskamper för Sverige. Han avbröt sin volleyboll-karriär 1991 efter att ha skadat knät i en motorcykelolycka.

Johanna Larsson, tennisspelare

2006 blev Johanna Larsson tennisproffs och 2016 var hon rankad 45:a i världen. Hon avslutade sin proffskarriär 2020.

André Myhrer, slalomåkare

André Myhrer har tävlat i slalom och storslalom och bland annat tagit guld i OS och vunnit slalomvärldscupen. Hans sista säsong i världscupen var 2019/2020.

Linnea Torstenson, handbollsspelare

Linnea Torstenson spelade vänsternia och debuterade i landslaget 2005. Hon har bland annat spelat i tre OS-turneringar och tre VM-turneringar och sammanlagt 175 landskamper. hon avslutade sin handbollskarriär efter säsongen 2019/2020.

Årets säsong spelades in i Sverige

För första gången på tretton år spelades Mästarnas mästare in i Sverige, på Bjärehalvön och närområdet.

Annons

– Väder och vind gör att vi behöver tänka till lite extra för att vara säkra på att tävlingarna kan genomföras på ett säkert och rättvist sätt. Men samtidigt så erbjuder omgivningarna på och kring Bjärehalvön mycket vacker och varierad natur, säger Anders Wistbacka, projektledare för Mästarnas mästare.

Mästarnas mästare 2021 sänds våren 2021.

Foto: TT, SVT, Mattias Ahlm/SR, Janne Danielsson/SVT

LÄS MER:

Superstars 2021: Här är alla deltagare

Muskelforskaren: Här överträffar kvinnor män i styrka

Är styrke- eller konditionträning bäst? Experten svarar!

Annons