SemestertipsNatur och outdoorVandringRes i SverigeMåBra resan

Vill ni få ett bättre sexliv? Res ihop!

28 mar, 2018 
AvNanna von Knorring
Res ihop – få ett bättre sexliv!
Funderar ni på att boka in en helg eller semesterresa bara ni två? Enligt flera studier finns det många fördelar med att resa ihop som par – bland annat för sexlivet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Hemligheterna bakom ett långvarigt förhållande är omdiskuterade. Vissa menar att det är små romantiska gester i vardagen som håller gnistan vid liv, medan andra menar att en av nycklarna är en välfungerande kommunikation eller att ni är kompatibla i sängen.

Men enligt en undersökning kan det vara något helt annat som håller förhållandet i liv. I en amerikansk undersökning från företaget Travelocity uppger nämligen 56 procent av de tillfrågade att resor spelar en stor roll för att upprätthålla förhållandet.

Det finns även en tidigare studie som menar att par som reser ihop även har ett bättre sexliv. Enligt studien, som gjordes av U.S. Travel Association, ansåg två tredjedelar av de tillfrågade att en resa var mer benägen att tända en gnista i förhållandet jämfört med en gåva.

Relationen stärks genom att uppelva nya saker

Men det handlar inte bara om sexlivet och att upprätthålla förhållandet heller. Flera studier menar att par som upplever nya saker tillsammans även kan få en djupare relation. Och att upptäcka ett nytt land eller en ny stad är ju ett utmärkt sätt att göra det på.

Annons

Dessutom finns det en rad av romantiska destinationer över hela världen – oavsett om du vill resa bort över helgen eller i ett par veckor. Vårt avlånga land är fullt av mysiga span, romantiska slottshotell och härliga weekendresmål. Inom Europa finns det även flera romantiska destinationer – eller vad sägs om Paris, Venedig eller en ö i Medelhavet?

Läs också:

Se hela listan: Här är Europas bästa stränder

Detta avslöjar sittplatsen du väljer på flyget om din personlighet

14 packningshacks du inte klarar dig utan inför nästa resa

Källor: Travel+leisure, CBS DC
Foto: Shutterstock

Annons