Nytt hälsohotell på Mallorca – bara för kvinnor

Hotell för kvinnor på Mallorca.

Svenskarnas favoritö Mallorca kryllar av fina, exklusiva hotell – men det nyöppnade Som dona har onekligen en profil som sticker ut. På det fyrstjärniga hotellet är nämligen bara kvinnor (över 14 år) välkomna. Till och med majoriteten av personalen är kvinnlig. 

Bakom Som dona står den spanska hotellkedjan Som, och de menar att specialiserade resor är framtiden för turistnäringen. Och visst har vi sett en ökning av resor med olika typer av spetsinrikting de senaste åren, precis som marknaden för koncept enbart riktade till kvinnor har ökat rejält.

poolen

Avkoppling vid poolen – vilken dröm!

Avkoppling och hälsa i fokus

Som donas stora fokus ligger på hälsa och välbefinnande och hotellet erbjuder hälsosam, lokalproducerad mat, spabehandlingar, en härlig takbar och pool såklart. Konceptet är skapat av kvinnor för kvinnor och interiören domineras av rött och rosa, ljust trä och mjuka former.

Restaurang Som Dona

Inredningen är feminin i både färg och form.

dubbelrum på Som Dona

Hotellrummen är utformade för kvinnliga behov.

Speciella resepaket för dig som vill träffa nya vänner

Konceptet låter onekligen lockande för dig som längtar efter en stunds egentid utan såväl män som hojtande barn. Vill du ha sällskap anordnar hotellet även speciella resepaket för soloresenärer som vill träffa nya människor. Det låter också som ett skönt ställe för dig som letar efter en lugnare resa tillsammans med din mamma, syster, väninna, dotter eller partner.

Som Dona taklounge

En god bok i skuggan – ja tack!

Hotellet ligger i den mysiga lilla byn Porto Cristo på Mallorcas östkust och i närheten finns förutom den vackra stranden bland annat Drakgrottorna, en av Mallorcas största turistattraktioner, där du kan utforska underjordiska salar och sjöar.

När åker vi?

Källa: Allt om resor   Bildkälla: Som dona

Läs mer:

18 vanliga (och dyra) misstag när du bokar en resa

9 tips för dig som ska resa ensam på semester

De 10 bästa apparna för din resa

Utvald läsning