Nyhet hos SJ: Boka tåg till Europa

vänner åker tåg

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
0:57

Efter reklamen: 10 saker vi längtar efter att göra när pandemin klingar av

(0:57)

På Omio.se kan svenska kunder från och med nu boka tågbiljetter från Sverige till länder i Europa. Sajten är ett samarbete mellan SJ och tyska jämförelse- och bokningssajten Omio som redan finns i ett 15-tal europeiska länder.

– Genom att göra Omio mer tillgänglig för en svensk publik kommer fler att kunna resa till kontinenten på ett hållbart och bekvämt sätt, säger Mats Almgren, kommersiell direktör på SJ i ett pressmeddelande.

Ta tåget från Sverige till London, Paris och Berlin

I ett första skede finns biljetter att boka från Sverige till större städer Belgien, Danmark, Frankrike, Nederländerna, Schweiz, Storbritannien, Tyskland och Österrike. Efter sommaren kommer utbudet att breddas till fler destinationer och med fler tågbolag.

Resesajten Vagabond har talat med Susanna Elforg, medgrundare av Tågsemester, Sveriges största tåggrupp på Facebook. Hon välkomnar SJ:s satsning.

– Det är förstås bra att det blir enklare att boka via SJ om det kan bidra till att fler människor väljer att åka tåg, säger hon och tillägger:

– Men det är viktigt att man tänker på hållbarhet i alla led. Nu är det många startups som riskerar att konkurreras ut av en stor aktör.

Bokning på svenska – kundtjänst på engelska

SL utlovar "Snabbaste tågförbindelsen till det bästa priset”. De skriver i ett pressmeddelande att bokningen på Omio.se sker på svenska och att betalning sker i svenska kronor.

Kontakter med Omio sker däremot på engelska via Omios kundtjänst. Det är även upp till resenären själv att undersöka vilka regler som gäller vid inresa till de Europeiska länderna till följd av pandemin.

Källa: Vagabond

Foto: TT

Redaktionens tips

8 magiska semestertips i norra Sverige

EU överens om vaccinpassen – det här gäller vid resor i sommar 2021

Har du hakat på cykelboomen? Checklista för dig som ska köpa hoj!

Dela på: