MåBra:s träningsresa blev en megahit! Se alla bilderna här

Träningsresa med MåBra!

Humöret och vädret var på topp när de över hundra gäster som anmält sig till höstens MåBra-resa anlände till hotellet. Den spanska novembersolen värmde de första busslasterna med peppade resenärer och vi skålade i cava till tonerna av Jan Johansens ”Se på mig”. Jan, som själv var en av profilerna på resan, stämde självklart in i både låtar och mingel för att lära känna gänget – trots att många av oss varit uppe sedan kalla gryningen hemma i Sverige.

Hotell MåBra:s träningsresa

I väntan på att resten av gruppen skulle anlända bekantade vi oss med hotellet, stranden och alla träningsytorna. Många av oss reste själva och fick lära känna nya rumskompisar och omgivningen i väntan på den goda lunchbuffén. En del passade på att kolla in hotellets spa och sen väntade en rundtur så alla lärde sig kryssa mellan föreläsningsaulan, vår privata matsal och ytorna för veckans alla yoga-, dans- och träningspass.

Delar av gänget börjar bli varma i kläderna! Högst upp: Ann-Sofie ”Pippi” Karlsson och Ann Wilson följt av Blossom Tainton, Challe Lundholm, Lili Öst, Jan Johansen, chefredaktör Jennie Sandberg och Gunnar Söderström.

Dag 1: Nytt liv – och nya vänner

De morgonpigga mötte dagen tillsammans med yogaläraren tillika reseledaren Charlotta ”Challe” Lundholm och ett härligt yogapass, medan andra valde en promenad längs Medelhavet. Alla var igång lagom till att frukosten serverades och passade på att lära känna varandra medan vi tog för oss av buffén.

Både vädret och viljan var på vår sida och de flesta kunde bocka av hela tre träningspass före lunchsiestan. Personliga tränaren Ann-Sofie, eller ”Pippi” som hon kallas, väckte muskler och träningslust till liv och Gunnar Söderström körde löparskola med alla. Att alla kunde hänga med och att gruppen var full av både pepp och nya vänner rådde det ingen tvekan om.

Challe och Pippi – två energikällor på resan!

Efter den goda lunchbuffén och en skön paus i solen väntade coachen Lili Öst på oss för att träna våra mentala muskler. Lili höll också föreläsningar och gav oss löpande stöd hela veckan, både i fysiska möten och via vår slutna Facebook-grupp (där vi delade både tankar, insikter och bilder med varandra). Den första lektionen gick ut på att definiera intentionen för veckan och blev väldigt uppskattad. De flesta av oss klarade av att formulera en fortsättning på rubriken ”mitt nya liv”.

När vi gjort klart de mentala insättningarna på vårt feelgood-konto var det dags att fylla på med mer träning. Eftermiddagen körde Pippi ytterligare ett hyllat, endorfinladdat pass med oss, där vi bland annat lärde oss konsten att hitta det värdefulla knipet.

Gunnar Söderström (och hans glada gäng) in action!

Gunnar tog över stafettpinnen och körde 45 minuter rörlighetsträning. Veckans första kram-kö bildades när han var klar med gruppen, en rutin som hängde kvar resten av dagarna efter alla magiska träningstillfällen! Lagom till att kvällshimlen blev rosa klev Ann Wilson upp på scenen och fick alla att dansa till tonerna av samba och Medelhavets rullande vågor. Let’s Dance på riktigt!

Blossom, Ann Wilson och Pippi på träningsresa med MåBra

Blossom, Ann Wilson och Pippi spanar ut över havet.

Innan middagen hade vi traditionsenligt kvällsmingel med uppfriskande cava och summering av dagen. Efter lite babbel och bubbel tågade vi till aulan för att lyssna på den första av Tomas Gunnarssons två föreläsningar. Tomas, som också lärt känna många av deltagarna under dagen, bjöd på en föreläsning i världsklass och två timmar senare lämnade vi salen fyllda med nya insikter, mål och planer.

Tomas Gunnarsson och Jan Johansen – och det omtalade russinpaketet på scen.

Det enda som var tomt var magarna, så kvällens härliga buffé var efterlängtad. Under middagen satt vi i vår egen sal och kring runda bord, där vi bytte sällskap varje måltid och på så vis träffade nya vänner varje kväll.

Dag 2: Jobba hårt och skratta högt

Vad är meningen med livet? Det vet ingen, men snubblande nära facit är att njuta av ett yogapass medan solen vaknar i Medelhavet.

Yoga och morgonpromenad stod på schemat för många, andra valde att ventilera tankarna efter Tomas Gunnarssons föreläsning kvällen innan. Del två av hans program väntade innan lunch och många var förväntansfulla på uppföljningen. Tomas levererade över förväntan och diskussionerna gick varma både i Facebook-gruppen och vid lunchen. Men är man på träningsresa så är man, och mellan föreläsning och matpaus klämde vi in hela tre sessioner träning: ett stärkande pilatespass med Pippi, en vild bachata med Ann Wilson och Gunnar som fick oss att maxa vår styrka och puls.

Pippi (Ann-Sofie Karlsson) höll pass på träningsresan

Efter en välbehövlig lunch och siesta väntade återigen ett pulshöjande pass, den här gången fick Pippi oss att jobba hårt och skratta högt. En väldigt vanlig kombination när hon håller i taktpinnen. Innan kvällens mingel rev Ann Wilson av ytterligare en danslektion och Gunnar avrundande med att boosta vår balans.

Balanspass på träningsresa med MåBra

Kvällens föreläsning stod Jan Johansen för, där han öppenhjärtigt delade med sig av karriären, alkoholmissbruk, förlusten av sin far och kärleken till musiken och nyblivna frun Jenny Johansen, som också var med på resan.

Det var ett rört och berört gäng som gick tillsammans för att äta och samla tankarna. Nya bord och bordskamrater bjöd återigen på nytt sällskap och vänskap.

Men kvällen tog inte slut där, den avslutades istället vid poolbaren. Där visade vårt gäng tydligt hur en karaoke ska låta.

 

Dag 3 – höj pulsen men sänk volymen

Vi väckte återigen kroppen på det sätt som passar oss bäst, med yoga, promenad – eller sovmorgon. Den här dagen var det vår egen Challe som höll en uppskattad föreläsning på förmiddagen innan Gunnar körde intervallträning med oss. Innan Ann Wilson väckte vår danslust till liv anslöt en ny tränare till gruppen. Blossom Tainton han knappt packa upp sin väska innan hon körde ett effektivt expresspass med oss vid havet.

MåBra träningsresa med Blossom

Blossom Tainton körde både yoga och styrka med oss!

Efter den goda lunchen bjöd Pippi på balansövningar och lyckorus, följt av Gunnar som körde ett fantastiskt ”aldrig mer ont i ryggen”-pass. Vi fick lära oss hur ryggen fungerar och enkla övningar som får den att må bra. Dans med Ann och kvällsyoga med Blossom stod också på schemat innan vi avrundade med vårt uppskattade cava-mingel.

Kvällens föreläsning stod Gunnar för (som också är nominerad som Årets talare). Det var en tagen publik som tackade honom med stående ovationer och kön för en kram ringlade långt upp i sittbänkarna innan vi gick vidare tillsammans mot vår gemensamma middag.

Dagen toppades med gemensamt disco där alla fått önska låtar. Alla dansmoves satt som en smäck efter dagarna med Ann Wilsons pass. Vi öste på, men fick avrunda när övriga hotellgäster inte delade vår entusiasm kring den höga musiken…

Dag 4 – dags för mig att resa hem

Det tar emot att packa ihop när resten av gänget ska fortsätta träna och umgås. Jag vet att jag missar en allsång, en härlig utflykt till moriska underverket Alhambra och flera föreläsningar. Om väskan var full av träningskläder, förväntan och pepp när jag reste ner så checkar jag in bagaget med ny energi, nya insikter och kunskap – men framför allt: mängder av nya vänner och berörande berättelser. Och så många modiga människor som reste helt solo! Det var som vi konstaterade i vårt hejdå-snack: ”Det är så många som har rest hit själva, men ingen har rest ensam”.

Tack alla som deltog på vår höstresa,  jag hoppas vi ses igen!

Röster om träningsresan: ”Dagarna förändrade mitt liv”

Så här tyckte resenärerna om höstens tripp: Läs deras omdömen här!

Vill du följa med på nästa träningsresa?

Vi gör en favorit i repris och besöker Málaga igen 9-16 maj 2020.
Läs mer och boka din biljett direkt här!

 

Resan presenteras i samarbete med:

Res till Spanien med MåBra på en hälsoresa.

 

Utvald läsning