SemestertipsNatur och outdoorVandringRes i SverigeMåBra resan

Här är MåBra-redaktionens gömda smultronställen – från norr till söder

28 maj, 2020 
AvMåBra
Bärbuffé i Skåne, bastu i Tornedalen och en kristallklar badvik i Mälaren. Här avslöjar MåBra-redaktionen sina egna gömda smultronställen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
7 saker att göra på semestern hemmaBrand logo
7 saker att göra på semestern hemma

Nu när sommaren inte riktigt blev som den var tänkt vill vi pigga upp våra läsare genom att avslöja våra egna, gömda smultronställen. Vi på MåBra-redaktionen har valt ut våra allra mysigaste pärlor från hela vårt avlånga land. Fritt fram för dig att upptäcka!

Kukkolaforsen

Kanske finns några av de gömda pärlorna i ditt närområde? Om inte så får du drömma dig bort så länge eller spara listan tills Sverige öppnar upp för längre resor inom landet.

Annons

MåBra-redaktionens smultronställen:

Se sälar från Utklippan

utklippan blekinge

Utklippan i Blekinge skärgård är Sveriges sydostligaste ögrupp. Här kommer du nära både gråsälar och knubbsälar om du väljer att åka på sälsafari, eller tittar i en kikare från land. Bo på den lilla öns vandrarhem eller gör en dagsutflykt hit med båt. Till Utklippan tar du med dig med skärgårdsbåten som avgår från Handelshamnen i Karlskrona. Här kan du läsa mer om Utklippan.

Annons

Frossa på Eriksgårdens bärbuffé

Om du rör dig i trakterna runt Sjöbo i Skåne och älskar bär (och glass) så är detta himmelriket för dig! Eriksgården serverar nämligen en hel buffé av egenodlade bär som björnbär, jordgubbar, hallon och blåbär.

Dessutom fylls buffébordet av glass, mjukglass, jordgubbssorbet, grädde, olika såser, olika sorters strössel, rårörd sylt, hembakta maränger och knäckflarn. För alla kakmonster säljs även tårtor och kakor separat. Här kan du läsa mer om Eriksgårdens bärbuffé.

Annons

Ät pizza på undangömt café på Ven

Mellan Skåne och Danmark ligger den lilla ön Ven. Den pittoreska, natursköna ön är platt, har inte så mycket bilar och här finns massor av caféer, restauranger, gårdsbutiker, gallerier och härliga badplatser.

Mitt på ön, vid sidan av rapsfält och grusvägar ligger Pumpans café. Den frasiga pizzan är favoriten, njut av den nygräddad i den lummiga trädgården. Du når ön med färja från Landskrona.

Dressin skåne
Annons
Ängsö Västerås
Annons
Annons