8 anledningar att välja bilresan framför chartersemestern

7 saker att göra på semestern hemma
Slå på ljud

Planerar du för fullt inför sommarens semester? Lägg jakten på de billigaste flygstolarna på is för en stund och lyft blicken mot vägarna istället. Kanske blir detta sommaren du åker på en minnesvärd roadtrip istället med vänner eller familj? Vi ger 8 anledningar till att resa med bilen i sommar!

Vardagspusslet ger som bekant inte alltför mycket tid över till spontana äventyr. Så varför inte passa på när du äntligen har lite tid över? Bilen är ett utmärkt färdmedel för spontana avstickare. Ta tillfället i akt och stanna till vid den där vägkrogen eller badplatsen du alltid velat besöka men sällan har vägarna förbi. Passa på att utnyttja lyxen att kunna ändra resplanen när och hur ni själva vill. Ser ni något som lockar längs vägen – stanna till. De oplanerade stoppen är oftast de bästa!

Kia cee’d Sportswagon.

Slipp allt krångel med handbagage och överfyllda resväskor. Med bilen som färdmedel finns inga gränser för vad du får och inte får ta med. Fyll bilen med hur mycket förtäring och packning du vill. Har du dessutom en hobby som du vill ägna dig åt under resan och som kräver medhavd utrustning – med bilen kan du ta med dig både surfbrädan och golfbagen utan problem!

Psst! Kia cee’d Sportswagon har ett generöst bagageutrymme med tillbehör som hjälper dig att säkra dina föremål, t.ex. praktiska krokar och nät, sidofack samt förvaringslådor. Perfekt för förvaring av diverse utrustning!

Att ha möjligheten att uppleva olika kulturer och landskap under en och samma resa ger variation samtidigt som det fyller på upplevelsebanken. Men med flyg kan detta vara enklare sagt än gjort då incheckningar på diverse flygplatser både tar tid och kostar en hel del. Färdas du i bil däremot har du möjligheten att hinna med mer utan att behöva lägga några större summor – samtidigt som du får uppleva landets natur på vägen till nästa destination. Europa är dessutom helt perfekt i det avseendet, ni kan till och med hinna med flera länder på en dag.

Psst! Med Kia cee’d Sportswagon kan du på ett bekvämt sätt vägledas fram till din destination med ett heltäckande navigationssystem med 7″ pekskärm och 7 års fria kartuppdateringar i samband med service.. Systemet har röstigenkänning på upp till 10 språk samt en text-till-tal-funktion som anger gatuadresser medan du kör.

Själva syftet med att åka på resa tillsammans är ju faktiskt att få tid att umgås tillsammans. Bilen är en utmärkt plats för kvalitetstid och samtal långt ifrån mobiltelefoner, jobb och vardagsbestyr. Passa på att leka, sjunga till era favoritlåtar och prata om allt mellan himmel och jord. Njut av att kunna göra allt det där ni inte skulle ha möjlighet till i ett flygplan fullt av främlingar. För det bästa av allt: I bilen väljer du själv dina resekompanjoner.

Slipp nojan över glömda flygbiljetter och överfyllda gater. Listan på anledningar att välja bilen framför flyget kan göras lång. Visst har flygplatser sin charm med allt vad tax-free och resepirr heter – men allt för ofta blir det hela en ständig kamp mot klockan. Kommer vi hinna till flyget i tid? Tänk om kön till säkerhetskontrollen är jättelång? Och var har jag lagt passet? Med bil väljer ni själva när och hur ni vill åka – underskattat lyxigt!

Kupén i Kia cee’d Sportswagon.

Oförmågan att hitta en position att sova i och det oftast minimala benutrymmet kan göra längre flygresor outhärdliga. I bilen kan du färdas bekvämt med både utrymme för ben och en tupplur eller två. Och skulle ni få spring i benen finns ju alltid möjligheten att stanna till för en bensträckare.

Psst! Kia cee’d Sportswagon har en ergonomisk utformad kupé med dryckeshållare, armstöd med förvaringsutrymme samt ett rymligt och kylbart handskfack. Även förarplatsen är ergonomiskt konstruerad utifrån förarens behov, där alla reglage är logiskt placerade och lätta att manövrera.

Upplev naturen på första parkett! Välj resväg efter vad ni vill se och uppleva – den snabbaste vägen är inte alltid den bästa. Upplev naturen från bilfönstret eller kolla upp vackra utsiktsplatser, naturreservat och stränder som ligger längs med resvägen som ni kan stanna till vid. En bilresa innebär oftast en hel del bensträckare – så varför inte passa på att bli en naturupplevelse rikare när ni ändå gör ett stopp?

Hur mycket minns du egentligen av någon av dina flygresor? Gissningsvis inte så mycket. En roadtrip däremot ger dig minnen för livet.

Här kan du läsa mer om Kia cee’d Sportswagon!

Utvald läsning