SemestertipsNatur och outdoorVandringRes i SverigeMåBra resan

5 solklara anledningar att åka på träningsresa 2020

02 jan, 2020 
Investera i dig själv och åk på en träningsresa, du kommer sannolikt hem med allt detta i bagaget.
Annons

Att träna är att investera i sin hälsa och forskning visar att resa har samma effekt. Vad händer då om man slår ihop dessa två hälsovinster i en och samma smäll? Här är 5 saker du kan förvänta dig av en peppig träningsresa:

Du boostar hälsan!

Personer som reser minst två gånger om året har bättre hjärthälsa jämfört med människor som reser mindre. Detta gällde både kvinnor och män, enligt en undersökning signerad amerikanska Global Commission on Aging.

Du blir gladare!

Personer som reser tenderar att vara lyckligare än andra. De flesta av oss kan säkert relatera till känslan av att njuta av en semestertripp, men det som förvånade forskarna var att lyckokicken satte in redan i planeringsfasen. Och den som reser kan också räkna med mindre risk för depp. Enligt en studie vid Marshfield Clinic har personer som reser två gånger per år minskad risk att drabbas av depression och skadlig stress jämfört med de som inte packar väskorna lika frekvent.

Annons

Källa: Cornell university

Inspireras av andra!

Goda vanor smittar, det visar en rad olika studier. Åker du med likasinnade reskompisar där alla är ute efter att njuta av träning och öppna för att testa nya saker så blir det enklare att inspireras för dig också. Dessutom blir det enklare att hålla kvar vanorna när du kommer hem, eftersom de flesta resor också innebär ett nytt nätverk av vänner – inte minst via sociala medier.

Svett blir etikett!

På en vanlig charterresa är det i regel lite skämmigt att komma med svettfläckar under armarna till lunchbuffén. På en träningsresa är det precis tvärtom: den som inte har svettbevis till lunchen kanske får ett höjt ögonbryn. Dessutom blir packningen väldigt enkel: det mesta du tar med dig är ju kläder för aktivitet!

Du får nya vänner

”Vi var många som reste hit själva, men ingen reste ensam”. Så lät det på höstens MåBra-resa till Málaga på spanska solkusten. Över 100 personer tränade och skrattade tillsammans och redan innan avresedagen hade vi lärt känna varandra via vår Facebook-grupp, där vi fortfarande har kontakt! Läs några av resenärernas omdömen här!

Häng med på vårens träningsresa!

Åk på träningsresa med MåBra till Malaga

I maj gör vi en favorit i repris och återvänder till Costa Tropical för att boosta våra fysiska och mentala muskler under den spanska solen. Med på resan är en rad härliga profiler – häng med du också! Vi lovar en vecka laddad av träning, föreläsningar, god mat och skratt.

Läs mer och boka direkt här!

 

Annons