Siri, 5, påkörd av rattfyllerist – mamma Felicia om sorgen

20 apr, 2023 
felicia och siri ekegren
Felicia Ekegren, 29, och maken Mick, 32, förlorade sin femåriga dotter Siri, till följd av en onykter förare som hamnat i fel körfält. För vår systersajt Motherhood.se berättar Felicia om den traumatiska händelsen och tiden efter.
– Jag vill inte att min dotter ska bli en siffra i statistiken, hon är inte bara en som dog i en olycka 2020. Det är viktigt att hennes historia berättas.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Det var en torsdag sent i augusti 2020 som denna ofattbara tragedi drabbade familjen Ekegren. Dagen inleddes som vilken som helst. Mamma Felicia skulle jobba på kvällen, men förmiddagen hade hon ledig tillsammans med dottern Siri och sonen Charlie. Då fem och ett år gamla.

Pappa Mick kom hem från jobbet med pizza och familjen samlades för lunch. Efteråt gjorde Felicia sig redo för ett kvällspass, och då Mick hade tänkt ta med de små barnen till sina föräldrar erbjöd han sig att köra Felicia till jobbet.

Felicia Ekegren
-

felicia ekegren

Ålder: Blir 30 år i maj.
Familj:
Gift med Mick, 32 och barnen Julie, 13 (som hon har från en tidigare relation), Charlie, 3, Allie, 2 och Bonnie, 3 månader. Även Micks söner Lowe, 13, Mio, 11 samt Siri som skulle fyllt 8 i juni.
Bor: I Havedal.
Gör: Just nu föräldraledig, men arbetar som undersköterska och diplomerad massör. Går även en utbildning för att bli stödperson till föräldrar som mist ett barn.
Följ på: @aannafelicia

– Innan jag lämnade bilen kramade och pussade jag barnen hej då, så som jag alltid gör. Men Siri var ledsen, hon ville inte att jag skulle gå. Det gjorde mig orolig. Hon brukade alltid vara glad, berättar Felicia Ekegren för Motherhood.

Annons

Felicias dotter omkom i en trafikolycka

Felicia tröstade sin dotter så gott hon kunde, men fick ändå en obehaglig känsla i kroppen. Hon ringde sin man en stund senare som då försäkrade henne om att barnen mådde bra.

Felicia Ekegrens dotter Siri
"Hon var den gladaste ungen som fanns", säger Felicia om Siri.

Timmarna gick och kvällspasset var på väg att lida mot sitt slut, när Felicia hörde ljudet av sirener från flertalet akutfordon utanför fönstret. Strax därefter ringer telefonen.

– Jag pratade med Mick som sa ”älskling, han körde så fort, han kom på fel sida av vägen. Jag hann inte göra något. Jag tror inte att Siri lever.

Allt svartnade för Felicias ögon. Hon skrek rätt ut, och en kollega kom och hjälpte henne ta sig till barnakuten i Halmstad, dit hon blivit ombedd att komma.

– Jag klarade inte av att gå in, jag behövde samla mig. Men väl inne i korridoren hör jag att ett barnskrik och förstår direkt att det är Charlie.

Annons

”Det var surrealistiskt”

Han hade klarat sig, men hans hjärtskärande skrik vittnade om att han hade varit med om något traumatiskt. Felicia försöker lugna sin son, samtidigt som hennes hjärna repeterar "var är Siri?".

– Till slut kommer det två läkare och en sköterska in i rummet där jag, min syster, svärmor och Charlie sitter och väntar. Jag säger att de inte behöver säga någonting, för jag visste det redan. Siri hade inte överlevt.

Läkarna bekräftade Felicias farhågor, och tillsammans med en präst får hon besöka Siri. Det var svårt att ta in att hennes 5-åriga dotter var död, kroppen var inte alls skadad på utsidan, berättar Felicia.

– Det jag reagerade på var att hennes blonda hår var alldeles mörkt på grund av allt blod. Det var så surrealistiskt att sitta där och titta på henne. Bara några timmar tidigare hade hon sprungit runt mig i mataffären.

”Min dotter ska inte bli en siffra i statistiken”

Siri Ekegrens gravsten
Den 10 september 2020 begravdes Siri.

Felicia fick sen återberättat för sig att hennes familj frontalkrockat med en bil, som kommit över på fel sida. Chauffören var alkoholpåverkad och en person som suttit med i bilen hade avlidit.

– Jag vill inte att min dotter ska bli en siffra i statistiken, hon är inte bara en som dog i en olycka 2020. Det är viktigt att hennes historia berättas. Att folk ska tänka på Siri när de sätter sig framför ratten.

Läs hela intervjun med Felicia Ekegren på Motherhood.se.

Annons