Sarah Dawn Finer: Min son föddes död

03 sep, 2021 
AvAino Oxblod
Rickard Nilsson/TT
När Sarah Dawn Finers födde sin son Benji hamnade hon i alla föräldrars mardröm – bebisen varken andades eller hade hjärtslag.
Nu berättar artisten om de traumatiska ögonblicken på sjukhuset, innan sonens liv räddades av vårdpersonalen.
– Han fastnade, länge och svårt, och dog innan han kom ut, säger Sarah Dawn Finer i tidningen Vi.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Sarah Dawn Finer har fött sitt andra barn – dramatiska förlossningenBrand logo
Sarah Dawn Finer har fött sitt andra barn – dramatiska förlossningen

Det var i början av maj som Sarah Dawn Finer gick ut på sin Instagram och berättade att sonen Benji kommit till världen. Hon berättade då att hennes andra förlossning inte gått som den skulle, och att familjen varit rädda att förlora sin bebis.

”Vår vackra, starka pojke, Benji Sam Finer kom till oss, tidigt imorse denna söndag. Det finns ingen passande bild eller text att skriva i en sån här stund. Du kom ut tillslut, men under dramatiska omständigheter, och tydligen ovanliga, och under några av de värsta och längsta minutrarna i vårt liv, så visste vi inte om vi skulle få ha dig kvar hos oss, vid liv”, skrev Sarah Dawn Finer på Instagram.

Nu väljer artisten att berätta om den tuffa förlossningen, i en intervju med tidningen Vi.

Annons

– Benji föddes utan hjärtslag och andning. Han fastnade, länge och svårt, och dog innan han kom ut, säger hon i tidningen.

Redan i slutet av graviditeten kände Sarah att något var annorlunda mot den förra graviditeten, och till sist behövde hon bli igångsatt. En lång och utdragen förlossning påbörjades, där sonen alltså föddes kliniskt död.

Läkarnas kamp för att rädda sonen

Läkarna på plats började genast jobba på att rädda den nyfödda bebisens liv. Men det var först när mamma Sarah rullades in i rummet i rullstol som Benji fick i sig syre.

– Då började jag sjunga. Det var inget medvetet eller planerat, jag bara öppnade munnen och började sjunga Come rain or come shine. Och vet du vad som hände? Han kunde inte andas själv men hans syresättning gick upp till 100. Det var helt...jag vet inte, det finns inga ord för det. Det var nog det mest andliga ögonblick jag kommer att få vara med om i mitt liv.

Efter den traumatiska upplevelsen har Sarah Dawn Finer lärt sig att lita mer på sina egna instinkter som mamma, något som uppmuntrades av barnmorskorna på plats under förlossningen.

– Jag kände något som de inte kunde se. Och de litade på min känsla.

Annons