Sarah Dawn Finer: Min son föddes död

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
0:50

Efter reklamen: Sarah Dawn Finer har fött sitt andra barn – dramatiska förlossningen

(0:50)

Det var i början av maj som Sarah Dawn Finer gick ut på sin Instagram och berättade att sonen Benji kommit till världen. Hon berättade då att hennes andra förlossning inte gått som den skulle, och att familjen varit rädda att förlora sin bebis.

”Vår vackra, starka pojke, Benji Sam Finer kom till oss, tidigt imorse denna söndag. Det finns ingen passande bild eller text att skriva i en sån här stund. Du kom ut tillslut, men under dramatiska omständigheter, och tydligen ovanliga, och under några av de värsta och längsta minutrarna i vårt liv, så visste vi inte om vi skulle få ha dig kvar hos oss, vid liv”, skrev Sarah Dawn Finer på Instagram.

Nu väljer artisten att berätta om den tuffa förlossningen, i en intervju med tidningen Vi.

– Benji föddes utan hjärtslag och andning. Han fastnade, länge och svårt, och dog innan han kom ut, säger hon i tidningen.

Redan i slutet av graviditeten kände Sarah att något var annorlunda mot den förra graviditeten, och till sist behövde hon bli igångsatt. En lång och utdragen förlossning påbörjades, där sonen alltså föddes kliniskt död.

Läkarnas kamp för att rädda sonen

Läkarna på plats började genast jobba på att rädda den nyfödda bebisens liv. Men det var först när mamma Sarah rullades in i rummet i rullstol som Benji fick i sig syre.

– Då började jag sjunga. Det var inget medvetet eller planerat, jag bara öppnade munnen och började sjunga Come rain or come shine. Och vet du vad som hände? Han kunde inte andas själv men hans syresättning gick upp till 100. Det var helt...jag vet inte, det finns inga ord för det. Det var nog det mest andliga ögonblick jag kommer att få vara med om i mitt liv.

Efter den traumatiska upplevelsen har Sarah Dawn Finer lärt sig att lita mer på sina egna instinkter som mamma, något som uppmuntrades av barnmorskorna på plats under förlossningen.

– Jag kände något som de inte kunde se. Och de litade på min känsla.

Redaktionens tips

7 svenska kändisar som blivit mammor sent i livet

Kristian Luuks dotter Smilla har vuxit upp – här är hon i dag

Inspireras av kändisarna – 21 vackra barnnamn från 2021

Dela på: