Regina Lund om cancertiden: ”Enormt tacksam att jag överlevt”

Våren 2013 fick Regina Lund beskedet som skadade hela hennes värld. Hon hade drabbats av bröstcancer. Läkarna gav henne ett år att leva, om hon inte opererade bort knölen i bröstet.

Nu fem år senare berättar hon på Instagram om hur sjukdomen har påverkat hennes liv.

”Att hitta tillbaka till livet efter att jag drabbades av cancer har varit jättejobbigt. Jag har varit enormt utsatt men försökt låtsas att det aldrig hänt. Jag har prövats inte bara av cancern utan även av livet. Riktigt prövats.”, skriver Regina Lund.

Läs också: Bröstcancer – så förändrade sjukdomen våra liv

Hon passar också på att hylla alla som har hjälpt henne sedan hon drabbades av bröstcancern. Tacksamheten hon känner för att hon har överlevt sjukdomen är enorm.

Hittar ändå styrkan

Skådespelerskan beskriver också att det är lätt att tappa bort sig i all sorg, men att cancern har lärt henne att även hitta styrka i de svåraste situationerna – en styrka som kan se ut hur som helst.

Läs också: Bröstcancer kan upptäckas innan tumören finns

”Det är inte alltid den syns utanpå, styrka kan vara att du vågar vara vilse och transparent, skör, gråtandes och dela din sorg, smärta och förvirring utan att känna skam.”, skriver hon.

För Expressen berättar Regina Lund hur hon har varit osäker på om hon någonsin mer vill prata om sin cancer. Hon har har märkt att det skrämmer människor i hennes närhet.

– Jag var i tvivel om jag skulle prata om cancer någonsin mer för jag märkte att det fanns så mycket rädslor kring mig och producenter verkar nervösa om dom vågar satsa på mig, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Det är en kamp jag mörkat bitvis med mycket smärta, men nu börjar jag bli starkare så nu kan jag prata om det utan att bli rädd. Jag bestämde mig för att inte fega utan att prata om det för att stötta andra och också för att våga vara mer transparent.

Aktuell med ”Stjärnorna på slottet”

Men producenter verkar inte längre vara nervösa för att ha med Regina Lund i sina produktioner, åtminstone inte om man kikar i nästa års tv-tablå. Vid årskiftet medverkar skådespelerskan i årets upplaga av SVT:s ”Stjärnorna på slottet”. På vackra Teleborgs slott i Växjö får hon sällskap av Bosse Parnevik, Ann-Louise Hanson, Marianne Mörck och Peter Jöback.

Läs också: Johannes Brost cancer: ”Chockad, ledsen och glad”

Dessutom har Regina Lund precis avslutat inspelningen av andra säsongens ”Bonusfamiljen”, Felix Herngrens dramakomedi som sänds på SVT Play nästa år. Där spelar hon rollen som Lisas syster Emma som har bott i London flera år.

Artikeln publicerades först på Allas.se.

 

Victorias fina gest till cancersjuka systrarna

Läs också: Victorias fina gest till cancersjuka systrarna

 

Utvald läsning