Malin Berghagen: Mamma Lill-Babs var nära att förlora mig i magen

29 apr, 2022 
malin berghagen
Nu berättar Malin Berghagen att hon kanske inte ens skulle ha fötts.
När mamma Lill-Babs var gravid i femte månaden drabbades hon av en kraftig blödning och läkarna rekommenderade henne att göra en abort.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Det är i mitten på 1960-talet och (den nu framlidna) Barbro ”Lill-Babs” Svensson och Lasse Berghagen, 76, har precis gift sig – och i magen ligger vad som ska kommma att bli dottern Malin Berghagen. Men mitt i familjelyckan inträffar det som inte får hända.

TV: Malin Berghagen - 5 saker du kanske inte vissteBrand logo
TV: Malin Berghagen - 5 saker du kanske inte visste

I en ny intervju i Framgångspodden öppnar författaren, yogainspiratören och MåBra-profilen Malin Berghagen, 55, upp om familjetraumat som inträffade precis innan hennes födsel.

”Mamma höll på att förlora mig i magen”

– När mamma var i femte månaden så höll hon på att förlora mig. Hon fick en stört-blödning. Och läkarna rekommenderade henne att göra abort men mamma vägrade, förklarar hon.

– Sedan när det var dags för mig att komma i maj månad då ville jag inte komma ut, så de fick sätta igång henne på grund utav att mamma och pappa skulle ut på turné tre veckor senare.

Annons

– Så mitt första liv, som jag kallar för resan och mitt resande, började när jag var tre veckor gammal där jag låg i en liten babylift i baksätet. Så då började jag åka på turné och har gjort det sedan dess typ, skrattar hon i Framgångspodden.

Händelsen precis innan hennes födsel kom att påverka resten utav hennes liv, förklarar Malin Berghagen.

Malin Berghagen om familjetraumat

För två år sedan berättade Malin Berghagen mer om det faktum att mamma Lill-Babs höll på att förlora sin dotter i magen. Och Malin Berghagen har alltid vetat om att hon höll på att förloras, men inte varit varse om all dramatik kring det hela – och att mamma och pappa Lasse rekommenderats att göra abort. Vilket de vägrade.

– Då hade mamma sagt nej och pappa kände precis likadant. Men då visste man inte heller om det skulle vara något fel på mig, så det skapades en oro där, har Malin berättat i TV4-programmet Malou efter tio.

”Oron över att jag bara var till låns”

I samma intervju berättade Malin Berghagen att hon fick veta allt detta för bara ett par år sedan, och att traumat satt sina spår i både föräldrarna och i henne själv.

– Det fanns någon slags oro över att jag bara var till låns och den oron förstår jag nu varför jag själv har haft en konstant oro över att någonting ska hända.

Foto: TT/Instagram

Se också: 5 kändisar som blev farmor eller mormor tidigtBrand logo
Se också: 5 kändisar som blev farmor eller mormor tidigt
Annons