Lill-Babs om livet om singel: "Otroligt tråkigt att vara ensam"

Barbro ”Lill-Babs” Svensson berättar om sitt liv och sin långa karriär inom musik- och underhållningsbranschen i dokumentären ”Lill-Babs – Leva livet” av filmaren och producenten Kajsa Stål.

I dokumentärens andra del berättar hon bland annat om hur illa vid sig hon tog när hon medverkade i tv-programmet ”Här är ditt liv” 1983. Plötsligt radades alla hennes före detta kärlekar upp i frack framför henne.

– Jag var jätteledsen, jag fattade inte varför de gjorde så där mot mig. För mig kändes det som om de utmålade mig som en dålig tjej, säger hon i dokumentären.

Lill-Babs: ”Försöker inte skynda på någonting”

Efter att under snart 65 års tid ha varit en självklar del av den svenska artisteliten, har Lill-Babs fått vänja sig vid att hennes kärleksliv ständigt granskats i sömmarna. Hon har tre barn med tre olika män – Monica Svensson, 62, Malin Berghagen, 51 och Kristin Kaspersen, 48 – men lever i dag ensam.

Läs också: Lill-Babs om kärleken: ”Kanske snubblar på någon”

I dokumentären berättar Lill-Babs om det stora umgänget – med familjen, med musikerna i bandet, med tjejkompisarna som varje år reser gemensamt till Mallorca och med världsartisten Quincy Jones bland annat. Däremot har hon ingen man vid sin sida – något hon ibland kan sakna.

– Händer det så händer det, jag försöker inte skynda på någonting. Det är egentligen väldigt skönt att leva själv, men det är otroligt tråkigt att vara ensam, säger hon i ”Lill-Babs – Leva livet”.

Läs också: Lill-Babs om singellivet: ”Inte roligt vara ensam”

Malin Berghagen: ”Hade varit mysigt”

Dottern Malin Berghagen erkänner i dokumentären att hon önskar att hennes mamma skulle hitta någon.

– Jag vet inte om en man hade fått plats i hennes liv. Däremot kan jag känna att det hade varit mysigt om hon, nu när hon blir äldre, fick ha någon som sitter och håller handen på en parkbänk och pussar henne på kinden och somnar sked med henne.

Och Lill-Babs är inte främmande för tanken på att dela livet tillsammans med någon. Samtidigt är hon noga med att påpeka hur nöjd hon är med livet som det ser ut nu.

– Jag tycker också att det skulle vara roligt att träffa någon och ha ett liv tillsammans med. Men herregud, får jag inte det så har jag ju ett fantastiskt liv i alla fall. Jag har ju människor runt omkring mig, jag har mina barn, jag har mina barnbarn och jag har mina vänner.

Läs också: Lill-Babs: Jag kan känna mig så misslyckad

”Lill-Babs – Leva livet” del 2 sänds torsdagen den 21 december klockan 21.00 i TV4.

Artikeln publicerades först på Året Runt.

 

Utvald läsning