Läsarberättelse: Min man förgrep sig på vår dotter

pappa och barn som går tillsammans, fötterna som skuggar marken.

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

När Pernillas dotter avslöjade sin fruktansvärda hemlighet för henne föll alla pusselbitar plötsligt på plats. Saker som hänt genom åren fick plötsligt sin förklaring, en förklaring som gjorde så ont i Pernilla att hon höll på att gå sönder! Varför, varför hade hon inte märkt att Roland betett sig så illa mot deras dotter?!

– Jag var runt 20 är jag träffade Roland genom en arbets­kompis. Han var charmig, social och kom från en familj som hade det gott ställt. Jag var en förortsunge som växte upp med en ensamstående mamma som jobbade jämt för att ge mig och syrran en dräglig tillvaro, säger Pernilla och förklarar att pengarna och tryggheten hos Roland lockade henne mer än kärleken.

– Han var jättekär i mig. Jag var kär i det liv han kunde er­bjuda, konstaterar Pernilla och säger att de två trots allt hade det bra. De hade ett fint hem, ett spännande umgänge och det var ­aldrig någon brist på pengar. Det fanns förstås ett smolk i bägaren.

– Roland var fruktansvärt svartsjuk. När jag varit på fest med mina väninnor skulle han undersöka mig inpå bara kroppen så att jag inte varit med en annan man. Och när han var berusad blev han riktigt ful i munnen mot mig. Han bar aldrig hand på mig, men kallade mig fula saker. Det hade nog ingen kunnat tro om honom. Utåt sett var han ju alltid den där belevade mannen som kunde föra sig väl. Han var snygg och proper, alltid klädd i Armani­kostymer.

Rädd för sin pappa

Efter sex år fick Pernilla och Roland en dotter och Roland blev världens bästa pappa. Utåt sett var de den perfekta familjen med det fina livet och allt hade kunnat vara hur bra som helst om det inte varit för att Roland började festa mer och därmed vara elak mot Pernilla allt oftare.

– När han började skrika åt mig inför andra kände jag att det började bli ohållbart! Vi var på en stor fest hos vänner och han anklagade mig för att ha legat runt med andra män. Jag skämdes nästan ögonen ur mig, säger Pernilla och suckar djupt.

Det dröjde inte många dagar innan Roland kom hem mitt i natten i fyllan och skrek på henne igen. När lilla Nora vaknade och såg sin pappas galna blick frös hon till is.

Redaktionens tips
Dela på: