Läsarberättelse: Min mamma väntar barn med min pojkvän

gravid kvinna

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Jag träffade Axel när jag var 18 år och han var lika gammal. Jag bodde fortfarande hemma hos min mamma två år senare, och Axel bodde också där ibland. Min mamma fick mig tidigt, och hon är väldigt ungdomlig, så det var lätt att trivas hemma hos henne. Axel brukade säga att hon kändes mer som hans mamma än hans riktiga gjorde.

Min mamma och pappa skildes när jag var två år och pappa flyttade in till stan. I början var jag varannan vecka hos mamma och varannan hos pappa, men nu hade jag valt att bo hos mamma.

Pappa träffade jag mer på ett vuxet sätt. Vi gick ut och åt, eller åt middag hemma hos honom, eller kanske gick på bio tillsammans. Axels mamma och pappa bodde fortfarande ihop, men de bråkade nästan jämt och Axel hade många småsyskon, så det var alltid ett himla liv hemma hos dem.

Jag hade haft många tjejkompisar när jag var yngre, men de flesta hade redan försvunnit in till stan, antingen för jobb eller studier. Själv läste jag på distans och Axel hade fått jobb i en mataffär.

Mamma vägrade göra abort

En dag när jag kom hem satt mamma och grät. Först ville hon inte berätta vad det var och jag tänkte att det kanske var för att Axel var med, så vi gick en promenad, bara hon och jag. Då berättade hon att hon var gravid.

– Jag ska bli mamma igen, grät hon.

Jag frågade vem pappan var, men det ville hon inte säga. Hon var inte ihop med någon, så jag tänkte att hon kanske inte visste.

Redaktionens tips
Dela på: