Jörgens ryggont var stor tumör i ljumsken

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

I september 2013 började Jörgen Morén bli trött. Han hade ont i kroppen och kunde till sist nästan inte gå.

– Jag såg att han blev sämre och sämre. Sedan låg han här på golvet och hade så himla ont så då ringde jag efter ambulans, säger hans fru Annloise i ”Sofias änglar”.

Det visade sig att Jörgen hade en stor tumör i ljumsken. Läkarna satte in cellgifter med följd att tumören krympte. Till en början var prognoserna goda och parets två barn, Cevin och Kim, fick höra att läkarna skulle ”laga” deras pappa.

– Men sedan vände det bara, för det hade börjat sprida sig. Då sa läkarna att de inte trodde att han skulle överleva, säger Annloise i programmet.

Läs också: Jenny om sjuke sonen: ”Läkarna sa att han inte skulle överleva”

Jörgen föll snart i koma. Annloise bröt ihop, berättar hon.

– Jag tog barnen till sjukhuset och Cevin ville bara därifrån medan Kim klamrade sig fast. Då viskade jag ”släpp taget, jag ska ta hand om våra barn”. Sedan började det pipa överallt.

Ångest över ofärdiga projekt

När Jörgen dog hamnade familjen i en bottenlös sorg. För Annloise är det inte bara förlusten av sin make som tyngt henne sedan dess, utan också det löfte som hon gav till honom innan han dog. Jörgen var en händig man och hade inlett ett stort renoveringsprojekt i deras hus i norrländska Bureå innan han blev sjuk.

Läs också: Kattis omkom i husbranden – sprang rakt in i lågorna

Bland annat rev han ut badrummet på ovanvåningen, där familjen planerade att inreda ett eget spa. Nu ekar det tomt i rummet, allt är utblåst och på väggarna finns fortfarande Jörgens uträkningar och anteckningar kvar.

– Jag har haft jättemycket ångest över projekten som Jörgen lämnade för att kunna ge barnen det jag lovade, en trygghet att bo kvar i huset. De där orden jag lovade honom, de sitter verkligen i mitt bakhuvud, säger Annloise i programmet.

Efter Jörgens död har familjen glidit lite isär. De sover alla på tre olika våningsplan och Annloise har inte haft ork att färdigställa de projekt Jörgen startade.

– Det är jättejobbigt att vara på varsin våning, man växer ju ifrån varandra i stället för att kunna hålla ihop. Drömmen gick i kras, den dog också kan man säga. Det har varit alldeles för övermäktigt för mig.

Läs också: Födelsemärket på Karolinas hand var cancer

”Jag saknar ord”

Att barnen saknar sin pappa, som de delade intresset för motorsport med, blir tydligt i ”Sofias änglar”.

– Det som har hänt med vår familj nu är att vi inte är med varandra lika ofta. Pappa var snäll, rolig och ville ofta uppfinna saker och hjälpa oss. Vi körde ofta skoter tillsammans, säger Kim.

För Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm blir det en emotionell vecka med berörande samtal och mycket jobb.

När Annloise får se resultatet kommer tårarna.

– Jag saknar ord, gud så fint. Det här var jag inte beredd på, säger hon i programmet.

”Sofias änglar” sänds måndag 13 mars klockan 20.00 i Kanal 5.

Text: Minna Wallén-Widung

 

Cornelias huvudvärk var hjärninflammation

Läs också: Cornelias huvudvärk var hjärninflammation

 

 

Redaktionens tips
Dela på: