Johannes Brost tvingas ställa in – efter cancerbeskedet

09 aug, 2017 
AvCecilia Ahle
Skådespelaren Johannes Brost, 70, har drabbats av cancer. Om några veckor måste han opereras och tvingas hoppa av komediföreställningen "Han ska bli min".
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Föreställningen ”Han ska bli min” skulle ha premiär i slutet av september med Johannes Brost och Sanna Ekman i huvudrollerna, men nu är det klart att det blir utan den folkkäre skådespelaren. Regissören och vännen Jan de Laval, 69, berättar för Expressen att Johannes Brost har drabbats av cancer och tvingas dra sig ur.

– Han ska operaras ganska snart. Och man blir naturligtvis väldigt ledsen. Han är en mycket nära och god vän, säger han till tidningen.

Läs också: Födelsemärket på Karolinas hand var cancer

Johannes Brost fick cancerbeskedet för några veckor sedan, enligt Jan de Laval. Vännen vill inte berätta vilken cancerform det rör sig om, men säger till Expressen att det handlar om en ”operabel cancer”.

Fortfarande positiv

De båda vännerna har pratats vid varje dag sedan det tunga beskedet. Johannes Brost ska, enligt Jan de Laval, vara vid gott mod trots den stundande operationen.

Annons

– Han är en positiv människa. Han mår bra. Jag pratade med honom i dag. Det är inget roligt att opereras, men han är positiv och glad, säger Jan de Laval.

Läs också: Johannes Brost om papparollen: ”Ångrar att jag inte var mer”

Skådespelaren själv hänvisar till sin läkare och säger till Expressen att han måste ta det lugnt. Han har precis kommit hem från sjukhuset och fått besked när operationen kommer äga rum.

Dröja med att stå på scen

Regissören och vännen Jan de Laval tror det kommer dröja innan vi får se Brost på en scen eller i rutan igen. I den stundande föreställningen ”Han ska bli min” ersätts han av Rafael Edholm.

– Han kommer inte att kunna jobba på ganska länge efter operationen. Så föreställningen till hösten var inte en chans, säger Jan de Laval.

Johannes Brost slog igenom med karaktären ”Jokern” i tv-serien ”Rederiet” och har också synts i filmklassiker som ”Varning för Jönssonligan”. 2011 belönades skådespelaren med en Guldbagge för ”Bästa manliga biroll” i succéfilmen ”Avalon”.

Förra året kunde man se Johannes Brost i både ”Stjärnorna på Slottet” och ”Let´s dance”.

Text: Cecilia Ahle   Bild: IBL

Artikeln publicerades först på Hemmets.

 

My Skarsgård: Cancern fick mig att dricka

”Min hund Gaija har betyder mycket för mig. Hon är en symbol för att jag numera bestämmer över mitt eget liv”, säger My Skarsgård.

Läs också: My Skarsgård: Cancern fick mig att dricka

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons