Jills man tog sitt liv: ”Känns fortfarande så overkligt”

08 okt, 2018 
När Jills man tog sitt liv lämnade han fru och tre barn efter sig. En skakad familj som ännu inte fått något svar på varför. ”Han tog ju halva mitt liv med sig också”, säger hustrun i ”Sofias änglar” i Kanal5.
Annons

Jill bor med barnen Jannike, John och Jesper i Vendelsö. Det är en familj som lever i sorg och saknad efter att ha drabbats av en stor förlust. I ”Sofias änglar” berättar Jill om den sista dagen. Om hur hennes man Jens sagt att han skulle stanna hemma för att han var trött. Under dagen hade hon svårt att få tag på honom i telefon och började känna oro. När Jens till slut svarade sa han bara helt kort var han var innan han la på.

En gravplats som inte ligger så långt från deras hem.

– Jag blev orolig och tänkte vad ska han där och göra, säger Jill i programmet.

Hon hade inte fått några signaler om att något var fel eller att Jens mådde dåligt. Men när hon kom fram till platsen hittade hon sin man på marken. Jens hade tagit sitt liv.

 ”Känns fortfarande overkligt”

Nu, mindre än ett år senare, kämpar familjen vidare i vardagen. Barnen berättar om en pappa som alltid lyssnade och ställde upp. När dottern Jannike börjar plugga till frisör sparar Jens ut håret så att dottern ska ha något att träna på. När hon ska övningsköra är det pappa som sitter och kollar så att hon håller händerna rätt på ratten och kan backa runt hörn. I bilen kan de prata om allt möjligt. Livet, skolan, problem.

Annons

Sönerna saknar sin fiskekompis och någon att berätta hur det gick i fotbollen för.

– Det känns fortfarande overkligt att tänka på. Känns fortfarande som att han är bortrest och ska komma hem nån gång, säger sonen John.

Yngste sonen Jesper tycker att det är orättvist att hans syskon fått fler år tillsammans med pappan än vad han fick.

– Det jag önskar är att få träffa honom en gång till, säger Jesper i ”Sofias änglar”.

Sofias änglar, kanal5
Jesper berättar om saknaden efter pappa för programledaren Mattias Särnholm. Bild: Kanal5

Förebrår sig själv

Jill beskriver tomheten efter sin man och förebrår sig själv för att hon inte snappade upp några signaler. Hon tycker att hon borde sett, hört och förstått att hennes livskamrat mådde dåligt. Samtidigt kan hon vara arg på att Jens inte berättade att han mådde dåligt.

Annons

Att han lämnat henne och barnen utan att ge en riktig förklaring.

Svårt att be om hjälp

Tystnaden och tomheten efter maken och pappan är stor. Samtidigt medger Jill att hon inte har helt lätt för att be om hjälp. Hon och Jens hade planer de skulle genomföra tillsammans.

– Men det vi skulle göra tillsammans går ju inte att göra själv. Han var ju min bästa vän. Mitt livs kärlek. Det kommer han alltid att vara.

När ”Sofias änglar”, med programledarna Mattias Särnholm, Johnnie Krigström och Sofia Wistam, rycker in handlar det inte bara om att hjälpa till med renoveringsbehovet i huset. Barnen får prata om sin sorg och sina drömmar. Drömmar som finns kvar även om deras pappa inte längre kan dela dem.

Jill får dessutom veta att hjälpen är närmare än vad hon trott.

Sofias änglar
Dottern Jannike berättar om en pappa som alltid ställde upp. Hon lovade honom att ta körkortet innan 19-årsdagen. Det löftet tänker hon hålla. Bild: Kanal5

”Sofias änglar” sänds i Kanal5, måndagar 20.00

Artikeln publicerades först på Allas.se.

 

Läs också: 

Sofias Änglar: Tvåbarnspappan Rickard dog plötsligt 

Sofias Änglar: Ebba, 18, blev förlamad över en natt

Theo, 7, drunknade i badhuset: ”Varför var det just han?” 

 

Annons