Jessica Almenäs om att bli äldre: ”Svårt att acceptera vissa saker”

Jessica Almenäs tittar ut för fönster
TV: Se 5 saker du vill veta om Jessica Almenäs
0:57

Efter reklamen: TV: Se 5 saker du vill veta om Jessica Almenäs

(0:57)

Slå på ljud

Programledaren Jessica Almenäs, 45, har precis medverkat i säsong 3 av discovery+ och Kanal 5:s Över Atlanten, där hon ihop med bland annat Eva Röse, Özz Nüjen och Marko ”Markoolio” Lethosahlo seglat 2700 mil från Gran Canaria till Karibien.

En resa som gett henne mycket nya insikter om sig själv och livet i allmänhet. Så här trivs hon med sig själv just nu och så tycker hon det är bli äldre.

Självbilden blev bättre av Över Atlanten

Äventyret beskriver Jessica för Expressen som en ”härlig resa för själen”, som lett till flera personliga insikter. Hon beskriver hur den tidigare självbilden, att hon är en krånglig och feg människa, är som bortblåst.

Pressbild Över Atlanten

Özz Nüjen, Jessica Almenäs, Marko Lethosahlo, Anders Limpar, Eva Röse, Paul Svensson inför Över Atlanten. Foto: discovery+/Linus Nilsson.

– Under äventyret fick jag en insikt om att jag inte alls är så himla krånglig som jag tror att jag är. Det gör mig ingenting att ha det enkelt, jag behöver inte ha det lyxigt omkring mig. Jag kom tillbaka till min norrländska själ. Det var väldigt skönt, säger hon och fortsätter:

Jessica Almenäs blev blind – efter misstaget i direktsändning

– Sedan jag kom hem känner jag mig väldigt kapabel. Jag klarar allt och är en tuff tjej. Ibland brukar jag se på mig själv som Lille Skutt, som är rädd för allt. Nu vågar jag allt och det är skittufft.

Jessica Almenäs om att håret blir grått

Jessica är i de flesta våras ögon blond, men enligt henne själv finns en hel del gråa strån som man inte ser, något som också funnits med henne ett tag.

– De grå stråna har jag haft ett tag, men jag kämpar på. Precis som med killar som tappar håret, är det något man inte kan göra något åt.

Som en aktiv människa som älskar sport, har hon dock desto svårare att acceptera att kroppen inte orkar lika mycket.

Jessica Almenäs om mammalivet med sönerna Jack, Dylan och Sam

Vill inte att åldrandet begränsar henne

– Jag har inga problem med min ålder och känner mig fortfarande ganska ung. Det enda tråkiga är att jag känner att kroppen inte funkar lika bra. Jag klarar inte av fysiska saker som jag fixade när jag var 25 och skadar mig lättare.

Hon fortsätter:

– För mig handlar åldrandet mycket om att jag inte vill begränsa mig. Det har jag svårt att acceptera.

Källa: Expressen Hälsoliv

Foto: TT/discovery+

TV: Se 5 av de roligaste misstagen i Nyhetsmorgon
1:38

Efter reklamen: TV: Se 5 av de roligaste misstagen i Nyhetsmorgon

(1:38)

Slå på ljud

Utvald läsning