Hela Sverige springer – för att hedra Terese Alvén

11 jun, 2019 
AvNina Jakobson
Terese Alvén har drabbats av äggstockscancer.
Den populära träningsprofilen och bloggaren Terese Alvén avled under måndagsnatten av en aggressiv form av äggstockscancer.Nu kärlekshyllar Träningssverige henne och springer för cancerforskningen.
Annons

Influencern och en av Sveriges första träningsbloggare Terese Alvén drabbades nyligen av en aggressiv form av äggstockscancer och avled under måndagsnatten. 

Träningssverige är i sorg och tackar Terese Alvén för all inspiration hon givit genom åren. Samtidigt uppmanar träningsprofilerna under hashtaggen #springförterese till ett fortsatt liv i rörelse med träningsglädje – och till att skänka pengar till Cancerfonden och insamlingen Spring för Terese, som Terese själv var med och startade innan hon sövdes ner.

”SPRING som för mig inte enbart handlar om att sätta en fot framför den andra i löpsteg, utan att över lag fortsätta framåt i livet. Om än i långsamt tempo pga nytrasigt hjärta: #springförterese. I morse klädd i hennes favoritfärg, men ”vår” Djurgårdsrunda pallade jag inte. Skönt ändå, befriande att springa. Typiskt Terese att ge oss en uppgift hon vet vi mår bra av”, skriver vännen och poddkollegan Anna Lissjanis på Instagram.

Annons

”Jag antar att ni, som jag, följer Terese Alvéns öde och igår så skrev hennes man på Facebook att hon valt att sövas den tid hon har kvar. Luften gick fullständigt ur mig när jag läste och jag kan inte riktigt ta in det”, bloggar Sofia ”PT-Fia” Sjöström. 

Recept.se Nyhetsbrev

Träningsprofilen Lovisa ”Lofsan” Sandström tackar Terese Alvén för att hon varit en förebild och visat att man kan jobba med träning på riktigt. ”Nu är ditt liv snart slut. Och mitt hjärta är itu. Tack Terese för allt ditt engagemang i folkhälsa och din stora rörelseglädje. 💔”, skriver hon på Instagram.

Dansaren Annika Sjöö skickar kärlek

Även Annika Sjöö tackar Terese Alvén för att hon var en stor inspiration: ”Du var den första i träningsbranschen som jag inspirerades av. Att du har lämnat känns overkligt. 37 år. Och påminner om att livet är nu! NU!!! All kärlek till dig och dina nära och kära…❤️❤️❤️❤️.”

Programledaren Jessica Almenäs hedrade Terese med en löprunda och skrev på Instagram: ”Har tänkt så mycket på @teresealven den här helgen. Hur snabbt livet kan förändras. Eller ta slut. Två små barn som bara för en månad sen trodde att de hade sin mamma för all framtid och nu är hon borta. Det är så oändligt sorgligt och har fått mig att ta bättre vara på ögonblicken den här helgen. Sprang också trots halvtrasig kropp en kort runda för Terese idag och har i hennes anda varit aktiv med familjen hela helgen.”

Annons

MåBra:s tidigare träningsexpert Katarina Woxnerud sprang också för Terese i helgen: ”Jag tänker på dig Terese hela tiden och önskar du får rofyllda sista timmar/dagar här på vår jord. Förhoppningsvis känner du allas vår kärlek som omger dig. Kram ❤️”.

En av Sveriges första träningsbloggare

Hollywoodtränaren och tidigare Biggest Loser-coachen Tanja Djelevic reflekterar över hur cancern kan slå till var som helst: ”Her story teaches us that cancer doesn’t discriminate. It doesn’t ask how old or young. If you’re ready or not. That this terrible illness can be so sudden and aggressive, that there is nothing else to do than say goodbye. Which she bravely chose to do to her family and friends before she fell into a chosen eternal peace”, skriver hon på Instagram.

Terese Alvén blev 37 år och har barnen Charles, 8, och Tilde, 6, med Glenn Boström. Hon var en av Sveriges första träningsbloggare och har inspirerat till ett liv i rörelse genom bloggen, Instagram, böcker och som instruktör. 

Du kan läsa mer om äggstockscancer på Cancerfondens hemsida här.

Terese Alvén.
Terese Alvén drabbades av äggstockscancer. Foto: Cancerfonden

Stötta kampen mot äggstockcancer – bidra till insamlingen Spring för Terese här!

Läs mer:

Symtomen på äggstockscancer alla kvinnor bör känna till

10 frågor och svar om cancer i underlivet

Annons