Hanna hittade kärleken – genom att googla

08 maj, 2018 
Idag delar Johan och Hanna framtidsdrömmar på ridanläggningen i Vemdalen.
Tre sökord på Google och Hanna fann sin drömprins! På köpet får hon leva vildmarksliv på hästryggen i Vemdalen. "Vi är på rätt plats i livet nu, båda två", säger hon.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Våren 2012 kände Hanna, som var gymnasielärare i Göteborg, att livet stagnerat. Inget var roligt längre, hon kände sig less på allt. Hennes pappa gav henne pengar för att hon skulle göra något som kunde pigga upp. Hanna googlade, skrev in tre ord: äventyr, kofösning och västernridning. Det första som dök upp var fjällridning i Vemdalen.

– Perfekt! Jag bokade direkt in mig på en femdagars ridtur, berättar Hanna, som är en van ryttare.

VIDEO: Lista – Det bästa sättet att träffa den stora kärleken påBrand logo
VIDEO: Lista – Det bästa sättet att träffa den stora kärleken på

Hon åkte upp till Vemdalen, där hon fick träffa gruppens guide, Johan. Tillsammans med andra red de ut på fjället och i fem dagar njöt hon varje sekund av stillheten, naturen och miljön. Här kunde hon släppa allt och bara vara.

När hon kom hem saknade hon Vemdalen och naturen, tomhetskänslan inom henne kom tillbaka. Då kom tanken på att hon ville göra om resan nästa sommar och stanna i åtta veckor under sommarlovet. Hon skulle kunna ta med sin egen häst, för att träna den…

Annons

– Jag var imponerad av hur Johan hade lyckats få sina hästar lugna. Jag ville lära mig av honom – och jag saknade naturen.

Hon mejlade Johan och frågade om hennes idé var möjlig att genomföra. Hon föreslog även att hon kunde hjälpa honom på ranchen och ta emot turister.

Johan berättar att han kom ihåg att han tyckt att hon varit så glad och trevlig när hon var där, fast några varmare känslor hade han inte då. Men han svarade att hon kunde komma nästa sommar.

Ridturer på fjället

Sommaren kom och så bar det av norrut, denna gång med häst. Och trots att hon inte kände Johan särskilt väl kändes allt naturligt från första stund.

– Då jag och en vän höll på att bygga nytt tak på ett av stallen började Hanna hjälpa till. Jag var imponerad över att hon var händig, säger Johan.

Hon hjälpte honom även med hans guidade turer. Den midsommaren hölls en stor bröllops- och midsommarfest på ranchen. Hanna blev inbjuden och träffade då Johans morbröder, som sa: ”Du kommer inte att komma härifrån. Du blir kvar här, det ser vi.”

Annons

– De är kloka män. Tänk, vad rätt de fick, säger Johan.

Den sommaren red Hanna varje dag på fjället. Hon hade tid att tänka och reflektera över sitt liv. Hon minns speciellt en barndomsdröm.

– När jag var sju år önskade jag varje kväll att jag skulle få flytta till vildmarken. De senaste åren hade jag förträngt den drömmen, men nu kom den tillbaka till mig.

Hon började även inse att känslorna för Johan hade förändrats. När sommarlovet gick mot sitt slut tog hon mod till sig och berättade att hon skulle sakna Johan.

– Jag kände likadant, men hade inte vågat säga något. Jag ville inte att Hanna skulle åka hem, det skulle bli så tomt utan henne. Jag sa att hon skulle lämna hästen kvar och komma tillbaka efter en månad.

Hon skulle kunna hyra hus i Vemdalen och söka lärarjobb, föreslog Johan, så att de kunde gå försiktigt fram och känna efter.

Så Hanna lämnade hästen och åkte hem till sitt lärarjobb, men insåg direkt att det inte skulle gå. Det ska inte vara så här. Betong, klotter och asfalt, det kändes som att hon var i ett fängelse när hon vandrade runt i den stora skolbyggnaden.

Annons

– Jag saknade Johan. Fjället, vildmarken, luften, friheten. Allt. Tankarna snurrade i huvudet på mig. Jag var 36 år men tänkte att jag hade fått en tidig 40-årskris.

Efter en månad, då hon kom för att hämta sin häst, passade hon på att ringa runt till skolor och fråga om lediga jobb innan hon åkte tillbaka till Göteborg. Väl hemma igen kände hon sig mest förtvivlad och kunde inte sluta tänka på Johan. Men så, efter två dagar, ringde telefonen och hon fick veta att det fanns ett vikariat på en skola fyra mil från Vemdalen. De ville att hon skulle börja om en vecka.

– Jag bollade beslutet med en vän som sa åt mig att åka, annars skulle jag ångra mig.

Flyttade till Vemdalen

Hanna sa upp sig, hyrde hus i Vemdalen och packade in de möbler i sin hästtransport som hon ville ha med sig.

– Jag hade bestämt mig för att prova att bo där i två månader. Kändes det rätt skulle jag åka till Göteborg på höstlovet och tömma lägenheten, ta med hästen och flytta upp för gott.

Annons

Under åtta veckor var de tillsammans varje dag och en stark kärlek började växa fram. Hanna insåg att det inte var någon livskris, hon var djupt förälskad i Johan och ville leva med honom. I oktober 2013 gick flyttlasset till Vemdalen.

– Jag hade aldrig kunnat drömma om detta. Jag tänkte ibland: Vem vill ha en flintskallig man som lever ett cowboyliv ute i vildmarken med sina hästar? säger Johan.

Johan har drivit ranchen sedan många år tillbaka. Det var hans dröm och livsverk. Efter ett par månader flyttade Hanna in hos Johan. Och hon visste vad hon gav sin in i.

– Min dröm och Johans dröm blev vår dröm tillsammans. Vi är på rätt plats i livet just nu, båda två. Jag hade tur som hittade Johan. Jag googlade upp dig, älskling, säger Hanna.

Hanna gav upp jobbet som lärare för att följa sina drömmar – och till slut också kärleken till Johan.
Hanna gav upp jobbet som lärare för att följa sina drömmar – och till slut också kärleken till Johan.

Nu har hon hunnit lärt känna många i byn och blivit varmt mottagen av Johans släkt. Johans barn från ett tidigare förhållande har hon fått en fin relation till, och hon har inte för en dag ångrat sitt beslut.

Annons

– Jag känner mig accepterad och uppskattad av Johans barn.

Många undrar om Hanna saknar Göteborg och om det var en stor omställning mentalt att flytta, men det tycker hon inte. Däremot fick hon byta ut hela sin garderob – alla tunna finkläder fick ersättas med varma och rejäla.

– Fast en gång i månaden, när jag har PMS, vill jag ha flärd och lyx, säger Hanna, och Johan fyller i:

– Då åker påfågeldräkten på och jag vet att nu är det två dagar när jag ska hålla mig i bakgrunden. Då åker hon in till Vemdalen, sätter sig på fiket och dricker cafe latte och äter massor med blåbär, skrattar Johan.

För Hanna blev livet bättre på alla plan efter flytten. I dag älskar hon sitt liv! Tidigare sökte hon efter ett sätt att må bättre, hon provade yoga för att få ro inombords. I dag behövs det inte, hon hittar lugnet ändå.

Johan och Hanna har ingen klocka, tiden styr inte deras liv till vardags. Bara på jobbet och då turisterna kommer har Hanna klocka.

Annons

– Vi upplever båda en enorm trygghet och kompletterar varandra. Jag är så glad att Hanna sökte ett äventyr – annars hade jag inte fått hålla om henne varje dag, säger Johan.

 

Johan Persson och Hanna Högberg

Ålder: 55 respektive 40 år.

Gör: Driver Trumvallens Fjällridning i Vemdalen, www.fjallridning.se. Hanna arbetar även som lärare.

 

Dejtingexperten: Ta vara på alla härliga människor

Var kan du hitta kärleken på oväntade sätt, och hur ska du egentligen tänka? Här är dejtingcoachen Linnea Molanders bästa tips.

Linnea Molander, dejtingcoach.
Linnea Molander, dejtingcoach.

Fråga dig vad du vill ha

Det är lättare att hitta rätt när du vet vad du söker. Det gäller shoppingrundan (du behöver inte gå in i skoaffären om du ska köpa en tröja) likaväl som kärlekslivet. Långtifrån alla kommer att vara rätt för dig och du sparar mycket tid och energi på att definiera vad du vill ha. Börja med att fundera över vem du själv är, vad du vill att en relation ska innehålla och vilken typ av person du skulle passa ihop med.

Annons

Lev (singel)livet fullt ut!

Vill du träffa någon att leva ditt liv ihop med behöver du leva ditt liv! Ju mer aktiv du är och ju roligare du har, desto lättare är det att träffa människor som du klickar med. Älskar du friluftsliv, att segla eller fransk litteratur – engagera dig i ditt intresse på sätt som sätter dig i kontakt med likasinnade människor. Ni har garanterat aktiviteten ni möts kring gemensamt, men förmodligen mer.

Vänd på ekvationen

Många försöker hitta intressanta personer i sammanhang där den gemensamma nämnaren är att alla är singlar. Prova i stället att hitta singlar i sammanhang med personer du tycker är intressanta. Gå på en helgkurs, gå med i en Facebookgrupp, hitta diskussionsforum på nätet …

Samla på härliga människor

Många som vill att träffa någon letar bara efter just partnern och säger hej då om det inte klickar direkt eller om någon är upptagen. Men härliga människor känner alltid fler härliga människor, och presenterar dem gärna för dig. Så avfärda ingen som verkar trevlig, utan behåll kontakten och fokusera mer på att möta nya människor än just en partner. Du vet aldrig vem som kan introducera dig för din nästa stora kärlek.

Annons

Säg hej först

Alla människor är rädda för att bli avvisade och de flesta föredrar att den andra personen tar initiativ först. Tyvärr kan vi inte styra vad andra människor gör, men du har full makt över vad du gör. Skapa möjligheter genom att alltid ta kontakt med spännande personer. Det behöver inte vara stort, svårt eller läskigt. Ett hej, en like eller en vänförfrågan på Facebook kan leda långt.

Av: Anna Olofsson Foto: Izabelle NordFjell

SE OCKSÅ: 5 hälsofördelar med att ha mycket sexBrand logo
SE OCKSÅ: 5 hälsofördelar med att ha mycket sex

 

Läs också:

 Nätdejtar du? 5 saker att tänka på när du väljer din profilbild

Så presenterar du en ny partner för dina barn – expertens bästa tips

Linda Lindorff: ”Jag kräver att få sova hemma varje natt”

Ruthie, 94, och Ulf, 65: ”Vi vågade välja fel – och hittade rätt”

 

Annons