GW om vikten och spriten: "Får väl kröka lite mindre"

31 maj, 2017 
Leif GW Persson är på god väg att infria nyårslöftet och tappa 50 kilo på ett år. Men att skippa alkohol helt ingår inte i bantningsmetoden. "Fast jag har lugnat ner mig ordentligt och börjat bli en riktigt dålig alkis", säger han.
Annons

Leif GW Persson valde att sätta offentlig press på sig själv när vågen visade för mycket. Han gick själv ut i en nyårskrönika i Expressen där han redogjorde för sina planer. Här konstaterade polisprofessorn att han var ungefär lika lång som rund och att den fysiska hälsan i det närmaste var att betrakta som ”ett dåligt skämt”.

GW meddelade sitt beslut att gå ner 50 kilo på ett år och förklarade att krönikan var ett sätt att uppnå moralisk press från läsarna.

Efter det beslutet har Leif GW Persson blivit Sveriges mest offentliga bantare sedan Björn Thoresen blev Bantar-Björn med hela svenska folket på 90-talet.

Tappat 23 kilo

Av rapporterna att döma så ser det ut som att GW kan infria förväntningarna.

– Jag har gått ner 23 kilo sedan nyår, säger kriminologen som tidigare förklarat viktminskningen med förändrade kostvanor, inget socker och mycket vegetariskt på menyn.

Dessutom har GW undvikit alkohol.

Annons

Läs också: Leif GW Persson har gått ner 22 kilo

Nu räknar han med att ha infriat halva löftet, det vill säga 25 kilo, lagom till midsommar.

– Det borde jag fixa. Sedan blir det lite svårare i och med att jag börjar dricka andra halvåret men jag får väl träna lite mer eller dricka lite mindre.

Lade om livsstil

Leif GW Perssons förhållande till både mat och alkohol är välkänt. Inte minst eftersom han själv aldrig tvekat att uttrycka sig drastiskt och med svart humor om sina egna tillkortakommanden.

”Jag insåg att om jag inte ska äta och dricka ihjäl mig får jag nog lägga om livsstil”, berättade GW till exempel i en radiointervju om gästabuden vid finansmannen Jan Stenbecks hov.

GW har delat upp året i två zoner. En med alkohol och en utan. Och den vita säsongen är alltså på upphällningen vid midsommar.

Så det blir snaps?

– Livet kan ju inte gå ut på att du ska leva ännu en dag, att du ska avstå från allt som skänker innehåll och mening åt det.

Annons

”Bra nära en absolutist”

Även om GW är offentlig med drickandet och uppenbarligen finner njutning i det så är det inget han tar lätt på.

– Äh, jag har ju alkoholproblem, det är inget att huttla med. Jag brukar ju berätta om det för folk kanske tänker när de ser mig att den där jäveln han har ju inte ett problem på jorden. Men jag har massor, bland annat med alkohol och det har jag haft jävligt länge.

– Den kämpar jag emot och det kan nog vara en poäng att förklara det för folk.

Konsumtionen har dock blivit måttligare med åldern. Han pallar helt enkelt inte kröka som förr.

– Jag har gjort en prognos för året där jag räknar med att jag kommer att vara nykter 150 dagar av årets 365. Då är jag bra nära en absolutist.

AV: Henrik Högström

 

GW: ”Vill du ha någon att dö med tvingas du välja”

Läs också: GW: ”Vill du ha någon att dö med tvingas du välja”

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons