Födelsemärket på Karolinas hand var cancer

I veckans avsnitt av ”Sofias änglar” åker Sofia, Johnnie och Mattias till Mikael på Ekerö utanför Stockholm.

Efter att Karolina och Mikael blivit föräldrar för första gången bestämmer de sig för att förverkliga sin dröm fullt ut. De hittar ett naturnära radhuset på Ekerö och börjar renovera.

Alla bitar verkar falla på plats, men plötsligt uppenbarar sig ett moln på himlen: På Karolinas ena hand finns en fläck.

– Det var 2013 när vi uppmärksammade det här födelsemärket på handen. Den där måste du gå och ta bort. Så hon bokade en tid, de tog bort den och sedan visade det sig att det visst var malignt melanom, säger Mikael i ”Sofias Änglar”.

Läs också: Cornelias huvudvärk var hjärninflammation

Trots olustkänslor köper paret konceptet att Karolina varje halvår skulle gå på återbesök, säger Mikael. Men strax efter att parets andra dotter föds känner Karolina en knöl i vänster armhåla.

– Det gick fort. Hon hade ont i ryggen ett par dagar. Sedan blev det ont i magen. Sedan sa hon bara: ”Jag måste, jag måste till sjukhuset”, säger Mikael i programmet.

”Då försvann min värld”

Han erbjuder sig att skjutsa henne till sjukhus. Men Karolina svarade bara att han gör mer nytta hemma hos barnen.

– Någonstans vid 09.17 sitter jag på soffan och så ringer telefonen. Det är Karro. Hon säger att hon har cancer i levern. Då försvann min värld. Plattformen som man stod på drogs undan, säger Mikael i ”Sofias Änglar”.

Läs också: Trebarnspappan Tim dog av vanlig penicillinkur

Efter cancerbeskedet går allt snabbt. Bara ett par månader senare, i mars 2016, somnar Karoline in. Kvar blir Mikael med två små barn, ett halvrenoverat hus och en sorg han knappt kan hantera.

Fortfarande sjukskriven

I kanal 5-programmet beskriver Mikael hur han nätt och jämt lyckats hålla sig flytande efter Karolinas bortgång. Den yngsta dottern har fått bo hos Mikaels syster och Mikael är fortfarande sjukskriven.

Men när Sofia, Johnnie och Mattias kliver in i bilden blir bastun i ruiner snart färdigbyggd och båda döttrarna får egna rum. De inspirerar dessutom Mikael att förverkliga en dröm som legat vilande.

”Sofias änglar” sänds måndag den 20 februari klockan 20 i Kanal 5.

 

Yvonnes ex tände eld på henne och sonen

Läs också: Yvonnes ex tände eld på henne och sonen