Efter bröstcancern – nu gör Christine Meltzer program om döden

15 aug, 2017 
AvMinna Wallén-Widung
För fyra år sedan fick programledaren och skådespelaren Christine Meltzer diagnosen bröstcancer, och drabbades samtidigt av stor dödsångest. Nu gör hon ett program där hon tar reda på mera om just döden. "Jag tänker att om vi vågar prata mer om döden så kanske vi vågar leva lite mer", säger hon.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

I dokumentärserien ”Meltzer & Döden” ska den folkkära programledaren och komikern Christine Meltzer gå på djupet i ett av de ämnen som kanske är allra svårast och jobbigast att prata om – döden.

I ett pressmeddelande berättar hon att hon alltid har varit skräckslagen inför tanken på att en dag inte längre finnas till.

– Jag har alltid varit rädd för att dö, rädd för att inte längre få vara med, rädd för att behöva lämna mina vänner och min familj. För fyra år sen fick jag beskedet att jag hade bröstcancer och då blev det som att nu, nu skulle det ske, nu var den här – döden. Jag vet inte mer än någon annan, men jag vet att det kan hända vem som helst, när som helst, säger hon.

”En stund på jorden”

I och med programmet hoppas hon kunna bidra till att vi vågar prata mer om döden.

–  Jag tycker att vi oftast är så dåliga på att prata om döden och jag tror att vi skulle må bra av att våga prata mer om den. Jag tänker att om vi vågar prata mer om döden så kanske vi vågar leva lite mer – vi är ju bara här just nu. Just nu. En stund på jorden, säger hon i pressmeddelandet.

Annons

Läs också: Christine Meltzer om dödsångesten efter cancern

I programmet träffar Christine Meltzer bland annat äventyraren Annelie som ser döden i vitögat genom att ägna sig åt bergsklättring och fridykning. Hon möter också Anders som planerar att frysa ner sig när han gått bort, Sasha som varit kliniskt död samt Per, som förlorade hela sin familj i en bilolycka.

Peter Magnusson diskuterar döden

Dessutom ska hon ta reda på vad som händer med våra kroppar när vi dör, och hon besöker därför en obduktionsavdelning, ett bårhus och ett krematorium. Hon reflekterar också kring döden tillsammans med några av sina bästa vänner – Ann-Sofie Carringer, Emma Zackrisson, Peter Magnusson och Tobias Blom, mer känd som Tobbe trollkarl.

”Meltzer & Döden” har premiär under vintern i Kanal 5.

Artikeln publicerades först på Hemmets.

 

Christine Meltzers glädjebesked efter cancern

Läs också: Christine Meltzers glädjebesked efter cancern

 

Annons