Christine Meltzers glädjebesked efter cancern

Hösten 2012 fick Christine Meltzer ett riktigt mardrömsbesked: Hon hade drabbats av bröstcancer.

Lyckligtvis hade cancern inte spridit sig, och de tre tumörerna kunde opereras bort. Men efter operationen började strålbehandling och cellgifter.

Fem dagar varje vecka var hon på sjukhuset. Samtidigt försökte hon fortsätta jobba på som vanligt. Till en början visste bara ett fåtal personer i hennes närhet att hon var sjuk.

Christine Meltzer spelar in en sketch i ”Partaj” tillsammans med Johan Petersson. Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

I samband med inspelningen av ”Partaj” kom ett särskilt team hem till Christine för att ordna smink och kostym inför inspelningen.

– Det var ett evigt smygande men kändes ändå bra när jag kom till jobbet och alla var som vanligt: ”Tjena, ska du vara den nu?” och sånt. Jag lekte att allt var som vanligt och det var rätt skönt, har hon tidigare berättat för Expressen.

”Å idag var en bra dag”

En gång varje år går Christine Meltzer på kontroller för att se om cancern kommit tillbaka. I helgen skrev hon om sin senaste undersökning på Instagram.

”En lördag och solen skiner. Å jag är på väg till kontrollen. Mammografi. Herreguuu sicket påfund. Älskart såklart. Tacksam att det finns.”

Läs också: Christine Meltzer om dödsångesten efter cancern

I inlägget beskriver hon hur rädd och ensam hon känner sig i det kala, kalla undersökningsrummet. Hur hon håller hårt i makens hand i väntan på ”domen”.

”Jag trycker fortfarande i mig massa mediciner varje dag. Allt för å få stanna kvar. Vill stanna kvar. Vara med. Å idag var en bra dag. Jag hade inget återfall. Inte idag”, skriver hon på Instagram.

 

7 sätt att minska risken för bröstcancer

Bröstcancer ny studie

Läs också: 7 sätt att minska risken för bröstcancer

 

 

Utvald läsning