Caroline fick hjälp mot värken: ”Nu njuter jag varje dag!”

28 jul, 2017 
AvCecilia Edström
Caroline Silverlie, 33, har testat det mesta mot sin svåra huvudvärk. När hon hittade vitalmetoden, en form av djupgående massage, fick hon ett nytt, smärtfritt liv!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Caroline Silverlie är en driftig kvinna som redan vid 33 års ålder hunnit driva både ett IT-bolag och starta en dejtingsajt.

– Jag älskar att ha många bollar i luften och jag har alltid mått väldigt bra av det.

Tills för två år sedan. Hon hade i högsta växeln dygnet runt med det dåvarande IT-bolaget, uppbyggnanden av ett helt nytt varumärke och som ensam mamma till Nova och Mille.

– Dessutom var jag så galen att jag mitt i allt detta skaffade mig en personlig tränare och gick all in med träningen. Helt plötsligt fick jag en huvudvärk som jag aldrig upplevt tidigare.

Caroline säger att hon i vanliga fall biter ihop, men det värsta nu var att den där tryckande ”hjälmen” som lagt sig över huvudet aldrig försvann. Hon kunde lägga sig på kvällen och tänka att värken skulle vara borta nästa morgon. Men det var den aldrig. Det ledde till otaliga läkarbesök och en ständig oro för allvarliga sjukdomar som hjärntumör och hjärnblödning. Caroline har utretts av sjukvården på både längden och tvären.

Annons

– Trots alla prover och undersökningar fann läkaren inget fel på mig. Jag fick remiss till sjukgymnast och en uppmaning att sluta stressa.

Läs också: 8 vanliga orsaker till spänningshuvudvärk – så kan du undvika den

Men när varken receptfria värktabletter, akupunktur eller massage hjälpte började hon känna sig desperat.

– Som egen företagare jobbade jag på som vanligt och de veckor jag hade barnen ville jag vara den där glada mamman jag alltid varit för Nova och Mille. Men det tär på en när man inte kan göra allt man vill för att huvudvärken sätter stopp.

Caroline tvingades ge upp träningen för att orka med den pressade arbetsbelastningen. Det enda hon klarade av var enkla promenader någon gång i veckan. Efter nästan 1,5 år insåg hon att sjukvården inte hade någon hjälp att ge. Hon började googla efter alternativa behandlingar.

– Jag hittade vitalmetoden och ringde direkt till kliniken. Eftersom jag redan var utredd av sjukvården var jag välkommen på behandling.

Annons

Caroline beskriver behandlingen som ”skönt-ond”. Hon säger att det går som ilningar från rygg och nacke upp i huvudet när terapeuten träffar de spända partierna.

Spänningarna i huvudet började lätta efter tredje behandlingen, men Caroline kände att hon fick effekt redan efter första gången.

Hon tog det antal behandlingar som terapeuten rekommenderade. När spänningarna en tid senare var på väg tillbaka kontaktade Caroline sin terapeut på nytt.

– Jag hade fått information om att snabbt komma på återbesök om musklerna som orsakar värken började dra ihop sig igen, säger Caroline.

Hon berättar att det var under återbesöket, vid sjätte behandlingen, som hon kände hur smärtan släppte helt.

– Det var en otrolig känsla, jag kände hur muskeln slutade ”krampa”. Det var en svårslagen känsla, jag nästan dansade hela vägen hem!

Det är nu snart ett år sedan Caroline blev helt kvitt sin smärtande ”hjälm”.

– Jag tränar, driver dejtingsajten vissla.se, arbetar som livscoach och orkar vara en supermamma till mina barn. Nu njuter jag av livet, varenda dag!

Caroline Silverlie

Ålder: 33 år.

Bor: Gävle.

Familj: Två barn.

Yrke: Egenföretagare.

Text: Birgitta Lindvall Wiik

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons