Camilla Läckberg om viktspökena: "Förbannad över makten kilona har"

Camilla Läckberg om sin vikt.

Att vi har krävande ideal gällande utseende idag har nog inte undgått någon – särskilt inte kvinnor. Och som om det inte vore nog med all fejkad perfektion vi matas med genom filmer, reklam och sociala medier, så tar sig vissa rätten att kommentera på allt som inte passar i den bilden.

Deckardrottningen Camilla Läckberg berättade nyligen i ett öppet inlägg på sin Instagram om sin egen kamp kring vikten. Hon skriver bland annat att hon hållit koll på sin vikt sedan 12 års ålder, men att hon på äldre dagar lovat sig själv att hålla sig borta från vågen. Istället skulle hon fokusera på att vara stark, frisk och att äta hälsosamt.

Men nyligen föll hon tillbaka, och ställde sig på vågen.

”Idag grät jag. Den visade 73.2 kg. Det mesta jag vägt på tjugo år undantaget graviditeter. Och jag blir så förbannad över den makt något så meningslöst som kilon har över mig,” skriver hon i inlägget.

Med i Stjärnorna på slottet

Och det är inte bara siffrorna på vågen som oroar – hon känner sig inte som sig själv längre, menar hon.

”Kommer inte i mina kläder, ser mig själv varje lördag i ”Stjärnorna på slottet” och undrar vem hon i rutan är. Jag avstår från att gå på event, vill inte bli plåtad, vill inte bli granskad, synad, jämförd.”

Trebarnsmamman skriver att hon på många andra sätt är stolt över sin egen styrka, men hur mycket hon än jobbar med sig själv mentalt, så känner hon sig inombords som den där 12-åringen som inte önskade något mer än att vara smal som en supermodell.

Inne i en skrivarperiod

För några år sedan skrevs det mycket om stjärnans ”superkropp”, som hon bland annat fått hjälp av maken och tränaren Simon Sköld att bygga. Men så i höstas skrev Camilla att kroppen inte var densamma.

– Till exempel har jag varit inne i en skrivarperiod. Jag har suttit ner, jag har ätit mycket, jag har lagt på mig lite grann vilket jag vet kommer bli skärskådat i medierna och för mig blir jag så upprörd över att det påverkar mig, sa hon till Expressen då.

I Instagram-inlägget berättar hon även om en person i hennes liv som redan i tidig ålder präntade in hur viktigt det var att vara smal:

”I mitt huvud hör jag fortfarande rösten från en pojkvän i tonåren, som när jag tog en näve russin ur hans skafferi, skakade på huvudet, vaggade varnande med pekfingret och sa: ”Kalorier, kalorier…” Detta efter att han också påpekat att jag nog borde börja träna.(vägde 58 kg då….)

”Varför gör vi så här?”

Trots att hon är både äldre och klokare idag hör hon ibland rösterna i huvudet, men hon vet samtidigt att det inte är deras åsikter som betyder något.

”Varför gör vi kvinnor så här mot oss själva? Hur bryter vi det? Hur ser vi till att våra döttrar inte blir slavar under vågen,” frågar hon sina följare.

Camilla avslutar inlägget med en känga till sin idiotiske expojkvän: ”Hade jag haft en tidsmaskin hade jag gått tillbaks till 1992, hällt hela jävla russinpaketet över hans huvud, och bantat bort 70-80 onödiga jävla kilon i mitt liv genom att gå ut genom dörren och aldrig komma tillbaks.”

Foto: Instagram, TT

 

Läs mer:

Camilla Läckbergs ärliga mammabild får nätet att jubla

Camilla Läckberg om julhetsen: ”Har ont i magen” 

Se bilderna från Camilla Läckbergs hemliga bröllop

 

Utvald läsning