Anna Lindmarkers sorg efter sambons bortgång – stöttas av TV4-kollegerna

Anna Lindemarker och Lars Weiss
1:19

Efter reklamen: TV: Så stöttar du någon i sorg

(1:19)

Slå på ljud

Journalisten och mediepersonligheten Lars Weiss har gått bort, 75 år gammal, efter en tids sjukdom. Weiss var grundaren till TV4-Nyheterna, något han startade efter en tid på Sveriges Radio och SVT. I tio år jobbade han sedan som både nyhetschef och programdirektör på TV4-Nyheterna, med profiler som Bengt Magnusson.

– Jag kommer minnas honom som en oerhört inspirerande person som var väldigt mån om all personal. Han drev på nyhetsarbetet, men gjorde det alltid med gott humör och var snabb till skratt och skämt, säger Magnusson till Expressen.

Lars Weiss beskrivs också av Lennart Ekdal som en av de viktigaste personerna inom svensk nyhetstelevision.

Lars Weiss levde med TV4-profilen

Lars Weiss levde med nyhetsankaret Anna Lindmarker, 60, i över 20 år, och paret fick sonen Willy tillsammans för 15 år sedan.

– Man kan säga att det var en ordentlig sladdis och en stor överraskning för oss. Vi var inte alls beredda på det. Man kan tycka att folk i vår ålder borde ha koll på det där. Med det visade sig att vi inte hade det. Med det gjorde ingenting. Vi blev jätteglada, har Anna Lindmarker berättat för Expressen tidigare.

Anna Lindmarker Lars Weiss och deras barn

Foto på Anna Lindmarker, Lars Weiss och deras son Willy från 2007. Av: Aftonbladet/TT.

Weiss och Lindmarker började som kolleger och vänner när Anna Lindmarker började på TV4 1997, och efter att Weiss förlorat sin son Jonas, som gick bort bara 33 år gammal, stöttade Anna Lindmarker honom.

– Hon kämpade med att förstå mig och min sorg och saknad. Det var säkert inte så lätt alla gånger för henne men det betydde oerhört mycket för mig, har Lars Weiss berättat, i samband med att han gav ut boken I saknadens tid.

Stödet till Anna Lindmarker

Lars Weiss somnade in omgiven av sin familj. Nu stöttas Anna Lindmarker av sina vänner och kolleger i den svåra sorgen.

– För oss på TV4 Nyheterna råder ingen tvekan om vilken betydelse Lasse har haft för det vi har gjort och fortfarande gör, men i dag tänker jag framförallt på Anna och barnen. Oerhört ledsamt, jag känner med Anna och hoppas hon kan ta sig igenom den första svåra tiden tillsammans med sina nära. Oss kollegor kan hon räkna med, säger nyhetsankaret Anders Kraft till Femina.

– Jag hade ingen aning om att han var så svårt sjuk. Han blev ju bara 75 som inte är någon ålder så det är en oerhörd chock faktiskt. Framför allt tänker jag nu på hans familj, hans nära och kära, hur svårt det här är, säger Malou von Sivers till Expressen.

Nyhetsmorgon-profilen Steffo Törnquist skriver om Weiss bortgång i ett fint inlägg på Instagram.

”Han är redan förbannat saknad, inte kunde jag ana att matchen i augusti skulle ställas in. Men tack för alla minnen, Lasse, och all kärlek till Anna och familjen”.

TV: Här är 5 filmer på bio i höst du kanske vill se
1:43

Efter reklamen: TV: Här är 5 filmer på bio i höst du kanske vill se

(1:43)

Slå på ljud