Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålNyttig julmat

Hälsosamma budgetvänliga mellanmål – 5 recept för inspiration

17 feb, 2023 
Äggmuffins och Morotsfrallor
Har du också dålig fantasi när det gäller mellanmål? Här tipsar vi om fem frestande mellanmål (eller för den delen frukostar!) som är nyttiga, restsmarta och budgetvänliga.
Annons

Mellanmål är viktigt för att hålla energinivåerna jämna. Men det är lätt att glömma bort att se till att det finns något snabbt och enkelt till hands att äta. Då slutar det ofta med en både dyr och inte särskilt hälsosam spontanhandling.

Men lite framförhållning kan du fixa prisvärda och hälsosamma alternativ att plocka fram ut kylen – flera av de här recepten är dessutom riktiga resträddare.

Vilken blir din favorit?

5 hälsosamma snacks eller mellanmålBrand logo
5 hälsosamma snacks eller mellanmål

1. Äggmuffins med rester

Äggmuffins

Ägg är ett av världens nyttigaste livsmedel. Dessa superenkla äggmuffins påminner om små ugnsomeletter och kan varieras med det du har hemma i kylen.

Annons

Här hittar du receptet på äggmuffins.

2. Ugnsbakad frukt med yoghurt

frukt och yoghurt till mellanmål

Gratinera valfria frukter i ugnen och servera med turkisk yoghurt och lite hackade nötter. Perfekt att göra av kantstötta eller övermogna frukter. Finns ofta att hitta billigt i butik.

Här hittar du receptet på krämig yoghurt med ugnsbakad frukt.

3. Keso med bär och nötter

Keso med blåbär nötter

Keso är proppat med protein och perfekt till frukost. Servera med frysta eller färska blåbär och valnötter – eller andra bär, nötter och frön som du gillar. Anpassa efter det som du hittar billigt i butik.

Annons

Här hittar du receptet på keso med bär och nötter.

4. Glutenfria morotsfrallor

glutenfria morotsfrallor

Att baka eget bröd sparar pengar, dessutom är det både godare och nyttigare än brödet du köper i butik. Finrivna morötter gör frallorna extra saftiga och goda. Sätt degen på kvällen och njut av nybakat bröd till frukost nästa morgon.

Här hittar du receptet på glutenfria morotsfrallor.

5. Havregrynsgröt med blåbär

Havregrynsgröt med blåbär

Havregrynsgröt är en bra start på dagen. Det är gott, mättande och dessutom billigt. Uppdatera gröten med färska eller frysta blåbär, vaniljpulver och gärna lite rostade solroskärnor.

Annons

Här hittar du receptet på blåbärsgröt.

Foto och recept: Recept.se

6 skäl att äta mer popcornBrand logo
6 skäl att äta mer popcorn
Annons