Drycken som kan boosta din förbränning

Det finns flera anledningar att ha koll på vätskebalansen. Ny forskning visar nämligen att vätska är a och o för att hålla metabolismen på topp. Med rätt innehåll i glaset har varje klunk dessutom potential att vrida upp din förbränning. Så här gör du en läskande förbränningsbooster!

Du behöver:

Grönt te
För att: Grönt te är laddat med antioxidanten EGCG, som enligt studier hindrar fettupptag från maten vi äter. Och katechiner, de fytokemikalier som förekommer just i grönt te, har en dokumenterat god inverkan på förbränningstakten. Tre koppar om dagen kan öka din förbränning upp till fyra procent, enligt schweiziska forskare. Studier har också visat att personer som druckit grönt te innan de motionerar bränner 17% fler kalorier under passet.

Färsk ingefära
För att: Ingefära ger både hetta och smak – och en liten förbränningsskjuts på kuppen! En tesked ingefära i frukostjuicen gör att du förbränner 43 fler kalorier efter måltiden, enligt en studie från Columbia University.

Kanelstång
För att: Kanel håller blodsockret i schack och minskar utsöndrandet av insulin, det leder i sin tur till ett reducerat fettupptag. Dessutom ger kanel en söt smak – utan att blanda in socker eller sötningsmedel!

Ekologisk citron
För att: Citronen gör att de kraftfulla antioxidanterna i grönt te blir extra effektiva. Citronvatten har också kopplats till viktnedgång i ett flertal studier, och kan enligt sajten fitday.com effektivt motverka sötsug och dämpa hungerskänslor.

Isbitar
För att: Kroppen behöver justera temperaturen på den kylda drycken, en process som kräver energi i sig!

Färsk mynta
För att: Doften av mynta verkar aptitdämpande och örten har en avsvällande effekt.

Honung
För att: Honung är sött och gott – och kan också påverka fettförbränningen. Hemligheten är sockerarten palatinos, som enligt studier påverkar energiförbrukningen i önskad riktning.

Gör så här:

Koka upp vatten med kanelstången i. Låt ditt te dra enligt anvisningarna och svalna. Lägg i några skivor färsk ingefära och låt dra tills drycken blir rumstempererad. Addera isbitar, färska skivor citron och mynta – och söta försiktigt med honung efter tycke och smak.

Psst! Vår förbränningsbooster ingår i Bränn fett – en komplett guide till optimal fettförbränning. Läs mer och börja direkt via länken nedan!

Källor: University of Maryland Medical Center, livestrong.com, Prevention, Wikipedia, paulun.se

BILD: Thinkstock

Utvald läsning