4 smarta sätt att dela frukter – hacks du inte vill vara utan!

Händer som skär ananas och vattenmelon.

Frukter är inte alltid enkla att skära upp, vissa är dessutom lite svårare än andra. En av dem är utan tvekan mangon, som många sägs ha besvär med. Här tipsar vi om olika sätt att skära upp frukt!

Så här delar du en mango

Mangon ska först och främst vara mjuk och mogen. Dela mangon i tre delar längs med kärnan i mitten. Håll sedan mangodelarna i handen, med skalet mot handflatan och ta ut fruktköttet med ett glas. Dela sedan fruktköttet i små kuber och njut! Här är en video som visar två sätt att skära en mango:

Så här delar du äpple

De flesta brukar dela äpplet på mitten, men det är mer effektivt om man delar bredvid mitten och sedan delar det i flera delar så det ser ut som kuber uppifrån. Smidigare och mindre krångligt. Vill du ta med dig äpplet som ett mellanmål kan du sätta ett gummiband runtom så har du ett äpple delat och klart när suget sätter in. Här är en video som visar:

Så här delar du melon

Dela melonen på mitten. Därefter placerar du melonen med fruktköttet nedåt och gör raka linjer i ett rutmönster så du får små bitar att äta. Inget kladd alls, snabbt och enkelt!

I den här videon kan du se en annan lätt variant:

Så här delar du ananas

Börja med att skära av toppen och botten. Skär sedan av skalet. Dela ananasen i fyra bitar på längden och ta bort den hårda biten i mitten av varje del. Skär sedan upp bitar i önskad storlek. Se hur det går till i den här videon:

Utvald läsning