Artikeln innehåller reklamlänkar
Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Vårda dina händer på djupet – från peeling till handkräm

16 apr, 2020 
AvRebecca Wictor
Handvård peeling
Tag hand om dina händer och ge dem en riktigt härlig behandling. Här tipsar vi om 12 bra peelings, krämer och andra produkter!
Annons

Har du också torra händer och nagelband? Då är det dags att skämma bort dina händer med en riktig djuprengöring och bra återfuktning.  För visst glömmer du sällan att smörja in ditt ansikte, men händerna är det lättare att försumma. Här tipsar vi om tolv bra produkter för dina händer. Allt från peeling och masker till oljor och krämer.

Badsalt för dina händer

Ett första steg för en ordentlig behandling är att låta händerna ligga i ett varmt handbad med badsalt i.  Det rengör på djupet och mjukar upp dina nagelband. Som det här från BubbleT med en frisk doft av citrongräs. Här kan du köpa det (reklamlänk)

Sponge händerna

För att få maximal effekt kan du använda en skrubboll, som den här från Lyko, att ta bort döda hudceller med. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

Peeling för händerna

När händerna är mjuka kan du massera in en härlig peeling på dina händer.

Handscrub rituals

Den här peelingen från Rituals doftar ros och mandel. Att skrubba händerna varje dag förhindrar åldrandet, så använd gärna denna även till vardags. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Madara peel mask

Prova också även kemisk peeling på dina händer. Mádaras mask innehåller AHA-syra som ger omedelbar lyster. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

Skäm bort händerna med en handmask

För att ge dina händer en riktigt härlig behandling kan du efter en peeling eller syra-behandling låta de vila i en mask.

ALoe vera mask för händerna från Sephora

Den här masken från Sephora innehåller mängder med aloe vera som återfuktar och vårdar din hy. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Handmask från Starskin

Även denna handmask från Starskin jobbar på djupet och reparerar huden på händerna, där de första ålderstecknen brukar visa sig. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons
Handskar för torra händer

Handskar från Sensai med särskilda keramiska trådar som gör handinpackningen ännu mer effektiv. Låt de gärna stanna kvar över natten, för riktigt härlig effekt. Här kan du köpa dem (reklamlänk)

3 vårdande handkrämer

För att avsluta din behandling behöver du en bra handkräm, som du sedan fortsätter använda varje dag.

Handkräm

Den här handkrämen från Biotherm är en älskad klassiker som både ger näring och fukt åt huden. Den har en mild doft och tas snabbt upp av huden. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons
Nattkräm för händerna

Elisabeth Ardens Eight hour cream är en perfekt natt-handkräm dig som vill boosta huden på händerna under natten. Den är effektiv i åtta timmar och är riktigt bra mot sträv hud. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Shea balm

Ett balsam för händerna, från Maria Åkerberg. Gjord på sheasmör och motverkar torr hud på händer, men fungerar även på hälar och armbågar. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

Nagel- och handoljor

Vill du även ge naglar och nagelband lite extra kärlek finns det bra oljor att massera in.

Olja för naglarna

Scratch Nail har tagit fram oljan Nail food som gör naglarna starka och mer elastiska. Perfekt för dig med naglar som delar sig eller är spröda. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Nagelbandsolja från Mavala

En annan favorit är Mavalas nagelbandsolja som mjukar upp nagelbanden rejält och hjälper naglarna växa fritt. Du får mjuka och elastiska nagelband. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

Foto: TT

LÄS MER:

De bästa handkrämerna för torra händer

Dunderkur för huden – återfuktande ansiktsmasker

Annons