Artikeln innehåller reklamlänkar

Våga visa porerna – och 4 andra skönhetstrender sommaren 2019

Trender inom skönhet 2019.

Precis som med kroppshetsen kommer nu en motreaktion mot det perfekta, fast när det gäller huden. Kroppsaktivister som slår ett slag för alla kroppars rätt att visas upp har fått sällskap av hudaktivister som tycker att vi ska våga visa huden, trots att den inte är perfekt, redigerad eller gömd bakom ett förlåtande filter.

På Instagram hittar man numera  kvinnor lägger upp bilder på sin hud under hashtaggar som #realskin och #normalizeskintexture. Och sminkjätten Urban Decay har fick stående ovationer av kvinnor för att de förra året började visa normal hud i sin reklam. Sedan att normal, osminkad hud på bild oftast inte är helt osminkad är en annan femma.

För nu är det trots allt okej att både fräknar, pigmentfläckar, persikofjun och linjer syns igenom sminket, vilket betyder att man inte måste använda rakhyvel, utjämnande crème, primers, foundation, concealer och ett par lager puder innan man visar sig ute.

Glossigt glashår à la Kim

Däremot får man gärna glittra på såväl ögonlock som läppar och naglar. Gärna ska det glittra allt annat än lagom, och gärna i knalliga färger.

Särskilt gäller det på naglarna. Det finns överlack med glitter att lägga på sitt vanliga lack och det finns glittriga dekorationer man kan fästa på naglarna. Eller varför inte både och? Ett alternativ till glitter är att satsa på gloss.

Nu är det inte bara läpparna som ska ha en glossig glans, det gäller även ögonbryn och hår. En het frisyr är Kim Kardashians så kallade ”glass hair” som kännetecknas av att håret är klippt i en lång page med skinande spegelblank yta.

Ätbar hudvård från Australien

En annan stor skönhetstrend är A-Beauty. För efter K-Beauty, som kommer från Korea, är det nu A som i Australien som gäller.

Medan koreansk skönhet ofta handlar om barnsligt lekfulla produkter siktar australiensisk skönhet istället in sig på det rena och naturliga. A-Beauty ska nämligen helst vara så rent att det går att äta.

Begreppet kallas ”edible beauty” – ätbar skönhet och som av en händelse finns det det ett hudvårdsmärke som heter just Edible Beauty Australia.

Smink på gymmet

Allt fler tränar. Och tar selfies på gymmet. Kanske är det  inte så konstigt att det kommer allt mer kosmetika som är anpassad att klara svett och överhettad hud.

Det är det som athleisure beauty handlar om – produkter som fungerar även i samband med träning och en aktiv livsstil. Oftast är produkterna svettsäkra och vattenfasta och de ska inte orsaka irritationer när man svettas.

Bli inte förvånad om det snart säljs särskilt fitness-smink på ett gym nära dig. Redan nu finns flera mascaror med namnet ”sport” eller ”athletic” och det finns även särskilda after-workout-kits med hudvård.

6 tips som fixar trenden

top coat

Genomskinligt top coat för glossiga läppar. Lancôme L’Absolu Rouge, 340 kr. Köp här. (länk till butik)

 

Få en ”no makeup makeup” med Bare With Me Tinted Skin Veil som ger lätt täckning och mycket fukt. Från Nyx, 139 kr.  Köp här (länk till butik).

inika mascara

Ren skönhet från Australien – Inika Organic Long Lash Mascara, 259 kr. Köp här. (länk till butik)

spectral palette

Glittriga ögon i knalliga färger är helt rätt! Linda Hallberg Spectral Palette, 549 kr. Köp här. (länk till butik)

mineralfoundation

Mineralfoundation från Färg som består av mineraler. Låter huden den andas, till och med när du tränar! Ger en lättare täckning, 289 kr. Köp här (länk till butik).

glitterlack

Svart longlasting-lack med snyggt silverglitter. Vinylux Starstruck Dark Diamonds från CND, 145 kr. Köp här. (länk till butik)

 

Läs mer:

Solskydd för ansiktet – här är SPF-produkterna för alla hudtyper

8 populära anti-age serum – för alla plånböcker och hudtyper

MåBra testar: Dagcrème för mogen hud

 

Utvald läsning