Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Vacker utanpå och inuti – med avokado!

17 sep, 2011 
Avokado är toppen för kroppen, oavsett om du äter den eller smörjer in dig med den!
Bland världens alla superfood-frukter måste avokado toppa ligan. Den härliga grönsaken är laddad med nyttigt fett, vitaminer och antioxidanter. Och effekten får du oavsett om du har avokadon i skafferiet eller badrumsskåpet – så här drar du dubbel nytta av den!
Annons

Avokado är toppen för kroppen, oavsett om du äter den eller smörjer in dig med den!Avokado ger dig mängder av nyttiga fettsyror och åldersbekämpande antioxidanter. Tillsammans gör de din hud friskare och lenare, bland annat genom att öka mängden fukt i både kropp och hy.

Studier har också visat att olja från avokado stimulerar hudens kollagen- och elastinproduktion, två nyckelfaktorer till ung och frisk hud!

Eftersom avokado har en mycket neutral smak kan du med fördel ha i en halva i din frukostsmoothie, eller använda mosad avokado istället för smör på din lunchmacka.

Ätbar ansiktsmask

Den andra halvan använder du istället direkt på huden: Blanda mosad avokado med några skedar gräddfil, det ger en naturlig ansiktsmask som både återfuktar och återfettar torr hud. Genom att tillsätta lite mjölksyran i form av gräddfil får du samtidigt en skonsamt peelande effekt.

Applicera på torrt och rengjort ansikte i 10 minuter. Skölj sedan med ljummet vatten. Blev det något kvar i skålen kan du med gott samvete mumsa i dig resterna!

Källor: Phytotherapy Research, Self, Wikipedia

AV: Jennie Sandberg

BILD: Thinkstock

Annons