Därför ska du alltid tvätta håret med två olika schampon

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Känns ditt hår torrt, trött och slitet? Då kan vi med glädje meddela att det finns ett enkelt knep som kan förbättra din hårkvalitet – utan att det kostar skjortan. För att hålla frisyren frisk kan det nämligen räcka med att man investerar i två olika sorters schampo.

Flera amerikanska medier har skrivit om effekterna av att använda två schampon istället för ett när man tvättar håret, däribland Good Housekeeping som för ett par år sedan gjorde en intervju med kändisfrisören Jen Atkin.

– En sak som jag alltid rekommenderar personer jag träffar är att använda två olika typer av schampo. Det beror på att håret i hårbotten skiljer sig från håret i topparna, särskilt om du har långt hår, förklarar Jen.

Volym i rötterna och fukt i resten av håret

Jen Atkin, som bland annat har arbetat tillsammans med Chrissy Teigen, Jennifer Lopez, Bella Hadid och familjen Kardashian, berättar vidare att många upplever att deras hår är fetare vid hårbotten och torrare och mer sprött vid topparna.

– Om så är fallet, använd ett volymschampo i rötterna och ett reparerande och återfuktande schampo i resten av håret. Det kommer göra stor skillnad.

Att anpassa ditt schampo efter var du applicerar det är alltså ett smart och enkelt knep för att hålla håret friskt och fräscht. Dessutom förklarar Jen Atkins att förbättrad hårkvalitet även gör att din styling håller längre. Med andra ord: En härlig extra bonus!

Artikelinspiration: Good Housekeeping

Foto: TT

Redaktionens tips

4 olika hårtyper och hur du tar hand om dem – hårstylisternas tips

Dela på: