Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Tuff helg? Så slipper du påsarna under ögonen – för gott!

25 dec, 2016 
Är du en baglady? Påsar och ringar under ögonen kan bero på för mycket av det goda. Men mest troligt är det dina gener som är orsaken. Men det finns hjälp!
Annons

Mörka ringar, påsar och svullnader under ögonen beror ofta på att huden där är extra tunn och ljus och blodkärlen därför lyser igenom. Med åren förlorar vi också underhudsfett i ansiktet vilket gör att vi ser mer ”ihåliga” ut. Dessutom minskar mängden kollagen, som gör huden fast. Men våra vanor bidrar också: till exempel kan den som ofta gnuggar sig i ögonen skada de små blodkärlen i området vilket gör att man ser mörkare ut under ögonen. Vissa läkemedel, bland annat antihistaminer mot allergi, påverkar också: de får blodkärlen att svullna och lättare lysa igenom huden. Vill man råda bot på påsar och ringar välja mellan två saker: att dölja dem tillfälligt – eller för gott.

Så här funkar det:

Läs också: Bli av med mörka ringar under ögonen

Fillers

Numera behandlas problemen ofta med så kallade fillers i form av hyaluronsyra, som injiceras under huden i ögonområdet. Ämnet, som finns naturligt i kroppen, finns i flera olika tjocklekar och används på olika sätt. De tunnare kan sprutas in för att fylla ut mindre håligheter och linjer.

Annons

Det kan också användas för att trolla bort mörka ringar eftersom det täcker över det mörka. Istället för blålila ringar är det alltså den genomskinliga gelén som reflekteras genom huden och får den att se ljusare ut. Hyaluronsyra med tjockare konsistens kan också injiceras vid tinningen/okbenet. Det gör att kinderna ser bulligare ut och att håligheten under ögat minskar.

Behandlingen görs på skönhetskliniker av läkare. Effekten varar uppemot ett halvår. Pris: från 2000 kr och uppåt.

Före och efterbilder. Behandlingarna har gjorts på Akademikliniken.

http://www.ak.se/bilder/ansikte/injektionsbehandlingar-och-fillers/

kvinna-46-1
kvinna-46-2
Annons
kvinna-49-1
kvinna-49-2

Budgetvarianten: Vårda och dölj!

Stärkande crèmer för ögonområdet kan göra den tunna huden smidigare. Då syns linjer inte lika mycket. Vissa ögoncrèmer innehåller också avsvällande, läkande och uppljusande ingredienser. Här är några riktigt bra ögontjänare:

Annons

 

Helena Rubinstein Force C Eye Mask & Care är en C-vitamincrème och mask i samma flaska. Jämnar ut hudtonen och ger lyster. Pris: 740 kr

rubinstein

pHformula EYE Recovery är en lätt crème med tung effekt: den reducerar svullnader och stramar upp. Kan även användas på ögonlocken. Pris: 795 kr.

phformula

Photo Op Under-Eye Brightener från Smashbox ljusar upp området under ögat med ljusreflekterande pigment. Lägg den under din concealer för bästa effekt! Pris: 190 kr.

Annons
smashbox

Studio Fix Perfecting Stick från Mac är en smidig och mjuk concealerpenna som döljer det mesta! Pris: 185 kr.

 

http://www.kicks.se/mac/studio-fix-perfecting-stick–p78863

Bli av med påsar under ögonen

påsar under ögonen
Ser du alltid lite trött ut? Här är våra bästa knep!

http://www.kicks.se/mac/studio-fix-perfecting-stick–p78863

Annons